Eelmisel nädalal asus Leedu kaubanduskontserni Maxima tütarfirmat Maxima Eesti juhtima eestlasest tegevdirektor Margus Pärn. Siiani Maxima Eestit juhtinud Zydrunas Valkeris hakkab tulevikus tegelema grupi laienemisprojektidega, teatas Maxima.

Maxima Grupi peadirektori Gintaras Marcinkevi?iuse sõnul suudab Eesti üheks parimaks finantsjuhiks tunnistatud Margus Pärn igati toetada Maxima kiiret laienemist ja kasvu Eestis. „Kindlasti on ta hästi kursis eestlaste tarbimiskultuuriga, mis muudab kauplusketi tegevuse senisest veelgi tõhusamaks,” ütles Marcinkevi?ius.

Saaremaal sündinud ja kasvanud 38-aastane Margus Pärn on lõpetanud Cum Laude Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna tootmise ökonoomika ja juhtimise eriala, lisaks sellele on ta läbinud EBSi MBA kraadi rahvusvahelise ärijuhtimise kursused. Üle 16-aasta finantsjuhina töötanud Margust peetakse kindlate põhimõtete, suure kogemustepagasi ning rahvusvahelise kogemusega tippjuhiks. Pärn on varem töötanud finantsjuhina  Maag Grupis ja Normas ning juhtinud ühte Eestis kiiremini kasvavat hulgifirmat Sales-Star.

Pärnal on kaks last. Peamisteks hobideks on tal reisimine, lauatennis ning lugemine. Maxima jätkab Pärna juhtimisel senist kurssi kiiresti laieneda. Tänavu on plaanis avada Eestis veel kümmekond uut kauplust.

Võrreldes mulluse esimese poolaastaga kasvas Maxima käive Eestis tänavu 50,5 protsenti 2,1 miljardi kroonini. Kuue kuu jooksul lisandus Eestisse kuus Maxima kauplust, nende hulgas ka Eesti esimene Maxima XXX hüpermarket Pärnus.

Balti riikide suurimal jaemüügiketil Maxima on tänase seisuga 424 kauplust. Neist 229 töötab Leedus, 124 Lätis, 49 Eestis ja 22 Bulgaarias. Kõikides riikides töötab kokku üle 25 000 töötaja.