OHMYGOSSIP – Skandinaavia müstika ja viikingite uskumused on aastasadade jooksul võlunud inimesi üle kogu maailma. Erinevad ruunimärgid, mis olid iidsetes Põhjamaades laialdaselt kasutusel, kätkevad endas suurt energiat ja elujõudu. Need märgid ei olnud pelgalt sümbolid, vaid kandsid universaalset tarkust.

Erinevad nõiad on ütelnud, et kui märkate oma elus juhuslikult ruunimärki, on see märgiks, et midagi erilist on toimumas. Märk näitab ennast teile alati põhjusega.

Siin on kolm väga positiivset asja, mis teiega juhtuda võivad, kui ruunimärk on teile ennast ilmutanud:

Sisemise jõu ärkamine
Ruunimärgi märkamist võib pidada signaaliks, et sinus ärkab sisemine jõud. Viikingid uskusid, et ruunid on võimsad tööriistad, mis aitavad inimesel avada oma sisemist potentsiaali. Kui näed ruunimärki, võib see olla märk sellest, et oled valmis vastu võtma uusi väljakutseid ja ületama takistusi. Harilikult kaasneb sellega enesekindluse tõus ning selgus, mis näitab sulle teed, kuhu poole edasi liikuda.

Teadlikkuse kasv
Ruunimärgid on tihedalt seotud spirituaalse juhendamise ja teadlikkuse kasvuga. Skandinaavia müstika kohaselt on ruunid märgid sellest, et kõrgemad jõud üritavad sinuga suhelda. Ruunimärgi nägemine võib olla kutse süveneda oma vaimsesse teekonda, otsida sügavamaid tõdesid ja mõista elu saladusi. See võib tähendada ka seda, et oled saanud tuge kõrgematelt jõududelt, kes aitavad sind õigel teel püsida.

Elujõu ja tervise taastumine
Viikingite uskumuste kohaselt on ruunimärgid seotud elujõu ja tervise taastamisega. Ruunimärgi märkamist võib pidada positiivseks märgiks – see näitab, et sinu füüsiline ja vaimne tervis on taastumas või paranemas. Kuna ruunimärgi nägemine toob uskumuse kohaselt endaga kaasa suurenenud energia ja heaolu tunde, siis paljud skandinaavlased joonistasid oma koju ning kodu ümbrusesse ka ise ruunimärke.

Põhjamaade lood ja müstika on täis saladusi ja sügavat tarkust. Ruunimärgid on osa sellest iidsete uskumuste pärandist, mis suudavad meid tänapäevalgi inspireerida ja juhendada. Kui märkad enda ümber ruunimärki, püüa mõelda, mida see sulle käesoleval hetkel ja kontekstis öelda tahab. See võib olla märk suurest sisemisest muutusest, vaimsest kasvust või tervenemise algusest.

Õppides enda ümber märke märkama, viite ennast tasandile, kus te mitte lihtsalt ei kulge, vaid näete ja elate!

Avafoto: Viiking Põhjamaises metsas ruunimärke nägemas (Illustrations by NordenBladet)