OHMYGOSSIP – Vihmavesi on ammustest aegadest olnud osa meie elutsüklist, pakkudes looduse puhast ja värskendavat energiat. Paljudes kultuurides, eriti Põhjamaades, on vihmaveele omistatud erilisi tervendavaid omadusi. Kuid kas vihmavesi on tõesti meie kehale ja juustele kasulik? Vaatame lähemalt, mida vihmavesi võib pakkuda ja millised teaduslikud ja ajaloolised tõendid selle kohta eksisteerivad.

Vihmavee teaduslikud aspektid
Vihmavesi on looduslikult pehme vesi, mis tähendab, et see sisaldab väga vähe mineraale. Selle omaduse tõttu on vihmavesi nahale palju õrnem kui kõva kraanivesi, mis võib sageli jätta naha kuivaks ja karedaks.

Pehme vesi võib aidatab nahka siledamana ja niisutatumana hoida, sest see ei eemalda loomulikke õlisid, mis nahka kaitsevad. Lisaks aitab pehme vesi vähendada nahaärritusi ja ekseemi sümptomeid.

Põhjamaade legendid ja vihmavee kasutamine
Põhjamaades on vihmavesi olnud osa traditsioonilisest eluviisist ja rituaalidest. Vanade legendide kohaselt usuti, et vihmavesi, eriti esimene kevadine vihm, oli täis elujõudu ja tervendavat energiat. On räägitud, et vanaaja Põhjamaade inimesed kogusid kevadist vihmavett erilistesse nõudesse ja kasutasid seda rituaalideks, mis pidid tagama hea tervise ja viljakuse.

Üks tuntud legend räägib Freyjast, armastuse ja ilu jumalannast, kes olevat iga kevad pärast esimest vihma kümmelnud karges vihmavees, et taastada oma ilu ja nooruslikkus. See rituaal kandus edasi ka inimestele, kes uskusid, et vihmavees kümblemine toob nooruse ja tervise.

Vihmavee kasulikkus tänapäeval
Tänapäeval kasutatakse vihmavett endiselt erinevates ilu- ja terviserituaalides. Näiteks on teada, et vihmavett saab kasutada juuste loputamisel, et muuta need pehmemaks ja säravamaks. Just loputamisel, sest juuste pesemiseks ja peanaha hoolduseks sobib paremini just karedam ning võimalusel magneesiumirikas vesi, mis eemaldab tõhusalt mustuse. Vihmaveega juuste loputamine aitab vähendada šampoonijääke ja teeb juuksed kergemini hallatavaks. Vihmavesi juustele on kui balsami aseaine!

Reklaam:
Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei


Elisheva & Shoshana “Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei” on ülitõhus peanahahooldustoode inimestele, kes kannatavad peanaha probleemide käes (kõõm, juuste väljalangemine, psoriaas, dermatiit, seborroiline ekseem, sügelus, peaseen, vms.). Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei eemaldab peanahalt sinna ladestunud kaltsiumisoolad, mis pidurdavad juuksekarvade ainevahetust ja peanaha hapnikuga varustamist. Sprei imendub peanahale pihustades ülikiiresti, rakkudesse jõudmiseks kulub 5-15 sekundit. 10 pihustuses on 100 mg (28% RDA).

Lisaks kasutatakse vihmavett ka näo puhastamisel ja toonikuna. Kuna vihmavesi on looduslikult puhas ja pehme, sobib see hästi tundlikule nahale ning aitab eemaldada mustuse ja meigijäägid ilma nahka kuivatamata.

Vihmavee võimalikud kahjulikud omadused
Kuid mitte kõik vihmavesi ei pruugi olla ohutu. Tänapäeva tööstuslikus maailmas võib vihmavesi sisaldada saasteaineid, mis võivad olla kahjulikud nii nahale kui ka tervisele. Seetõttu on oluline olla teadlik piirkonna õhukvaliteedist ja võimalikust reostusest enne vihmavee kasutamist kosmeetilistel eesmärkidel.

Kuidas kasutada vihmavett ohutult?
Kui soovid kasutada vihmavett oma ilu- ja terviserituaalides, veendu, et kogud vihmavett puhtas ja saastamata keskkonnas. Kasuta filtreid või keeda vett, et eemaldada võimalikud saasteained.

Näpunäide: Korja vihmavett otse taevast puhtasse klaasnõusse ja hoia seda jahedas ja pimedas kohas, et säilitada selle puhtus ja värskus.

Puhtast keskkonnast kogutud vihmavesi on looduslik ja väärtuslik ressurss, mis pakub meie kehale ja juustele mitmeid kasulikke omadusi. Põhjamaade legendid ja tänapäevased teaduslikud uuringud toetavad ideed, et vihmavesi on hea moodus naha turgutamiseks ja hellitamiseks.

Lase vihmaveel inspireerida oma ilu- ja terviserituaale ning avasta selle loodusliku vee võlu ja kasulikkus!

Avafoto: Unsplash