Mõne päeva eest valisid Delfi juhtfiguurid portaalile Publik esmakordselt peatoimetaja – võitjana lahkus neli aastat Delfis töötanud Laura Kaur, kes on lõpetanud Tallinna Ülikooli eesti filoloogia eriala ning lükanud käima Delfis rubriigi “Rahva hääl”. Modellimõõtu ning positiivsusest ja energiast särav kaunis peatoimetaja räägib Gossip.ee-le oma plaanidest Publikuga, hobidest ning suvest!

Palju õnne Publiku peatoimetaja ametitooli puhul, Laura! Publik tegutses tükk aega ilma peatoimetajata. Millised on teie plaanid Publikuga – kas plaanite ka suuri muutusi või hoiate igapäevaselt kätt pulsil ning jälgite, et kõik jookseks oma igapäevast rada nagu rahvas harjunud on?
Aitäh! Publikus väga suuri muudatusi tulemas ei ole, püüame lihtsalt praegust tööd veel paremini teha. Väikesi muudatusi hakkavad lugejad aga juba loodetavasti üsna pea nägema.

Kas kavatsete muudatusi teha ka töötajate ridades – kas on oodata uusi toimetajaid, ajakirjanikke või võib mõne praeguse töötaja jalgealune õige pea ka tuliseks minna?
Uusi toimetajaid väljastpoolt maja tulemas ei ole, küll aga toimusid toimetuses väikesed muudatused.

Olete Delfi kontsernis töötanud juba aastaid – mis on teie lemmikrubriigid Delfis?

Olen Delfis töötanud peaaegu neli aastat. Selle ajaga on Delfi ise väga palju muutunud. Kui mina tööle asusin, ei olnud veel Publikut olemaski. Praegu pean oma lemmikuks loomulikult Publikut, aga uudiseid loen kõikidest meie kanalitest. Kõige harvem satun ehk spordilehele, aga seda  seetõttu, et ma tõesti ei ole väga suur spordisõber.

Kes hakkab tegelema teie poolt käima lükatud “Rahva hääle” rubriigiga? Kas sellest oli kahju loobuda või väljakutse Publiku peatoimetajana kaalus selle hetkeliselt üle?
Rahva häälest oli natuke kahju loobuda muidugi, olin seda ju algusest peale vedanud ning eks iga asi, mille sünni juures sa oled olnud, saab  südamelähedaseks. Nüüd andsin aga selle kerge südamega üle oma kolleegidele toimetusest, kes “Rahva häält” edasi arendavad ja  toimetavad. “Rahva hääle” saatelõiku TV3 uudistes toimetan ma koos kolleeg Urmas Ojaga edasi.

Milline juht te olete, millised on teie tööpõhimõtted? Mida arvate näiteks kaastöötajate ning alluvatega teatud distantsi hoidmisest?

Kuna ma olen Delfis juba mõned aastad töötanud, siis tunnen teisi Publiku töötajaid juba päris kaua. Ma ei kasutakski nende puhul sõna  “alluv”, sest see tundub kuidagi kohatu. Pigem on nad töökaaslased, kellega me koos Publikut teeme ja kellega on ka vabal ajal tore juttu
puhuda. Sellest, milline juht ma olen, oleks õigem rääkida siis, kui ma seda tööd juba mõni aasta olen teinud.

Milliseid internetisaite (nii Eesti kui välismaiseid) igapäevaselt ise külastate?
Oh, neid on ilmselt liiga palju, et üles loetleda. Lugesin ära oma internetibrauseris tööriistareal salvestatud lehed – neid on seal 19. Ja seal ei ole kõiki lehti, kus ma ringi kolan.

Meelelahutusäriga käib tihedalt käsikäes ka kõmu, skandaalid ning avalikud üritused. Kas teist saab peatoimetaja, kes hüppab julgelt šhampauimas lauale tantsima või peatoimetaja, kes armastab niite kulisside tagant tõmmata?

Esiteks ei meeldi mulle eriti šampanja ja teiseks pole ma kunagi tundnud pidurdamatut vajadust laual tantsida. Põrandal meeldib mulle tantsida küll.

Kuidas on möödunud teie suvi? Millised on eredamad mälestused ning kuidas teie armastate puhata?

Suvi on möödunud töiselt, aga sinna sisse on mahtunud ka väike puhkus. Kuna ma olen suur muusikasõber, siis viisin ellu ühe oma unistuse ja käisin Taanis Roskilde festivalil. Kuigi peab mainima, et pärast festivali olin ma füüsiliselt veel väsinum, kui enne puhkusele jäämist, oli emotsionaalne laeng seda väärt. Fantastiline on näha laval esinemas oma lemmikbände! Lisaks sellele olen lihtsalt püüdnud sellelt ilusalt suvelt võtta nii palju kui annab – näiteks käisime perega ülemöödunud nädalavahetusel telkimas.

Millised on teie hobid, millega tegelete vabal ajal?

Ega mul sellist erilist hobi ei olegi, aga mõnede asjadega tegelen muidugi parema meelega kui teistega. Näiteks meeldib mulle muusikat kuulata ning raamatuid lugeda. Mõlemad asjad käivad aga kuidagi hoogudena peal. Kui uut muusikat kuulan, siis ikka palju erinevaid bände korraga ning kui mõne raamatu orki jään, siis loen tavaliselt jutti kohe mitu läbi.

[ot-gallery url=”gallery/publiku-peatoimetaja-laura-kaur-v%c3%a4ikesi-muudatusi-hakkavad-lugejad-loodetavasti-%c3%bcsna-pea-n%c3%a4gema”]