Täna avanes rahvusringhäälingu ingliskeelne uudisteportaal, edastamaks objektiivset informatsiooni Eestist rahvusvahelisele üldsusele. Portaali toimetus soovib adekvaatseid, tasakaalustatud uudiseid vahendades Eesti vastu huvi tundma panna nii tavainimese kui ka välisagentuurid.

ERRi juhatuse liige Tiina Kaalep ütles, et ingliskeelse pideva uudisvoo puudumine Eesti kohta on omamoodi kurioosum, mille lõpetamist ERR peab oma kohuseks. “Eesti peab ise rääkima, mis siin toimub, mitte laskma end vaadata läbi erineva kujuga lukuaugu ja selle põhjal üldistusi tegema. Tunnustan siinkohal kultuuriminiseeriumit eesotsas ministriga, kelle selge toetuseta ingliskeelset portaali poleks sündinud,” ütles Kaalep.

Igapäevaseid uudiseid saab lugeda uudisteportaalile omastes valdkondades: poliitika, majandus, siseelu, kultuur ja sport. Edastatakse teavet Eesti kõige tähtsamatest sündmustest, mis võiksid välismaal elavale inimesele huvi pakkuda. Näeb ka olulisemaid videolõike “Aktuaalsest kaamerast” ja muudest ETV või ETV2e saadetest ingliskeelsete subtiitritega.

Toimetuses töötavad eestlased Erkki Sivonen ja Ott Tammik ning ameeriklased Kristopher Rikken ja Steven Roman. Portaali käivitamist ja arendamist juhib Eesti taustaga, rikkaliku rahvusvahelise töökogemusega ameeriklane Scott Diel koostöös ERRi portaalide peatoimetaja Aivar Pauga.

“Meil on väga hea meel, et portaali meeskond sai kokku just niisugune,” ütles Scott Diel. ?Enamik 40ndates eluaastates, kogenud, veenva taustaga ajakirjanikud, kes on järjepidevalt vahendanud Eesti päevasündmusi. Ja kõik valdavad ka eesti keelt, näidaku pass pealegi muud kodakondsust,” rääkis Diel.