Meie lustakas suverubriigis räägib politoloog Anna-Maria Galojan, et tema “suveromaan” on eelkõige päike südames ning et ta on tänulik, et teda ümbritsevad armastavad ning hoidvad inimesed. “Suvi, mis on alati sinuga, ongi suveromaan,” räägib Anna-Maria Gossip.ee-le.

Igas õiges suves on üks nö. suveromaan – kes või mis on olnud selle kauni suve “romaan” teie jaoks?
Minu jaoks see on eelkõige päike südames, oma inimesed ümber ja võimalus olla ja nautida suveaega. Tihti tänan Jumalat, et mul on elus nii vedanud, et saan nautida just nende seltskonda, kes mind ümbritsevad, armastavad, hoiavad. Need tunded on vastastikused ja parafraseerides klassikut „pidu, mis on alati sinuga“ võib väita, et suvi, mis on alati sinuga, ongi suveromaan.

Mis on olnud teie jaoks selle suve kõige meeletum ning meeldejäävaim sündmus?
Minu jaoks suvi ikka jätkub. On alles august ja kindlasti palju meeldivaid sündmusi on veel ees. Loen suveks reeglina ka sametina pehmeid ja sumedaid sügise alguspäevi.

Kindlasti oli väga pingeline ja huvitav mulle kui jalgpallihuvilisele jalgpalli MM 2010, eriti selle finaal, mida nautisin Londonis Chelsea art Clubis. Kuna finaaliga oli seotud üks mu hea ja kallis sõber, siis emotsioonid olid laes ja tema suurepärane töö finaalmängus rõõmustas väga. Paljude kallite inimeste: mu vanemate, ristiema, heade sõprade sünnipäevad on just suvel.

Vabaõhukontserdid pakuvad mulle samuti suurt huvi – mis võib olla parem, kui hea muusika värske õhu käes ja veel heas seltskonnas. Ka oma lemmikuga (koeraga) pikad jalutuskäigud, mis kulmineeruvad ujumisretkedega on äärmiselt nauditavad meile mõlemale. Teddy linnukoerana on suurepärane ujuja, möllan mõnuga temaga vees. Seega meeldejäävaid ja mõnusaid hetki on olnud palju.

Kaua suvel puhkasite? Milliseid puhkusepaiku armastate? On teil mõni iga-aastane traditsioon, mida puhkusel teete?

Eestis on suvel ikka väga mõnus olla. Ja see praegune suvi on kohe eriliselt mõnus. Eelistan aastaringselt head töö ja puhkuse harmoonilist kooslust. Suvi pole selleks erand. Praegusel meie internetiajastul ma ei välista sugugi hea ilma puhul töö tegemist ka rannas, on ju teada, et artiklite ja analüüside dateline´id ei oota ja töö nõuab oma tegemist. Kuid miks mitte vahel teha seda olles rannas. On olnud ka mitmeid töölähetusi Inglismaale ja Lätti, kuid ka need on pakkunud lisaks tööle teatud puhkust ja vaheldust.

On teil mõni salapaik Eestis, mis alati naeratuse suule toob?
On ikka, usun, et selliseid kohti on igal meist. Välismaal see on Lõuna-Prantsusmaal asuv väike linnake Antiibid. Eestis aga kaunis Vääna-Jõesuu rand ja ajalooline Toila-Oru park ja eriti selle vana rannajoon.

Pool augustit on veel ees…mida veel suvelt ootate?
Ikka iga aastast lühikest retke Lõuna-Prantsusmaale. Samuti ootan pikisilmi aega, millal õunad hakkavad uputama Eesti aedu. Kodumaiste õunte puhul võlub nende hea lõhn ja maitse, eriti siis, kui on oma kätega korjatud. Armastan seda aega.

Millisel “trajektooril” teid suvel kõige tõenäolisemalt näha võib? On teil lemmikrestoranid, -klubid, -poed, -treeningsaalid jne. mida iganädalaselt külastate?
Kuigi mul on vaidlematult ka lemmikkohti nagu Telegraafi suve terrass, Radisson 24 Lounge ja vaidlematult selle suve suurim üllataja – tänavu Tallinnas avatud Patarei vangla ja mere vahelisel alal väike ja omapäraselt sürrealistlik rand. Siiski, inimene peab oskama nautida ka teatud spontaansust. Millal veel seda teha, kui mitte just suvel! Seega suve trajektoori ei taha ma planeerida, vaid seda dikteerib ikka suve ilm, kallid inimesed ja sisemine südamehääl.

[ot-gallery url=”gallery/anna-maria-galojan-suve-trajektoori-ei-taha-ma-planeerida-seda-dikteerib-ikka-suve-ilm-kallid-inimesed-ja-sisemine-s%c3%bcdameh%c3%a4%c3%a4l”]