Ilmar Taskat teavad eestlased eeskätt Kanal2 loojana ja filmitegijana. Eestis on tema filmidest linastunud kinos või teleekraanil “Täna öösel me ei maga”, “Back in the U.S.S.R.”, “Küünlad pimeduses”, “Paul Wunderlich”, “Out of the Cold”. Pärast Moskva filmikooli lõpetamist oli ta Tallinnfilmi filmide ““Hukkunud Alpinisti” hotell” ja “Võõras” toimetaja.

Suve hakul liikus muidu põhiliselt Los Angeleses elav Ilmar Taska järjekordselt Tallinnas. “Tulen siia alati rõõmuga, kui tekib natuke vaba aega, siin on ju mu kodumaa, kuigi olen sündinud Uuralites, kus mu vanemad ei viibinud sugugi omal vabal tahtel. Elu on viinud mind erinevatesse kohtadesse, viimati lavastasin ühe näidendi Londonis. Kui see lavastus sai valmis, tekkis paus ja tore oli jälle Tallinna tulla ja siin olla,” räägib Taska.

“Teiseks valmistasin siin ette oma viimase filmi näitamist. See on Ameerika-Hispaania- Itaalia ühistöö, mis esilinastub augusti lõpul Solarise kinos. Filmi nimi on “Hirmu tiivad”, see on õudukas olevustest, kes toituvad inimhingedest. Augusti lõpul tulen seoses selle filmi esilinastusega uuesti Tallinna. Seekord olin siin paar nädalat – vahepeal käisin Cannes’i festivalil.”

“Ei tea, kuhu elu mind jälle viib. Nii et mõnes mõttes elan nagu mustlane, aga usun, et selline kohanemisvõime arendab intelligentsust. Sugugi kõik inimesed ei saa vastu võtta väljakutseid, mis lennutavad neid maailma erinevatesse paikadesse. Aga nende väljakutsetega näeb palju, õpib palju, saab palju kogemusi.”