Mari-Leen Albers on 26- aastane seltskonnaajakirjanik, kes kirjutab oma blogi ning teeb seltskonnauudiseid. Poolteist aastat ajakirjanikuna töötanud Mari-Leen räägib Gossip.ee-le, kuidas ta Õhtulehte tööle sai ning millised Eesti kuulsused on pealetükkivad. Samuti saab Gossip.ee teada, mis teda näiteks motiveerib ja millised on tema enda lemmikajakirjanikud.

Kuidas ja millal Sa sattusid meelelahutus-ajakirjandusse? Millega tegelesid varem?
Meelelahutusuudiseid hakkasin tegema seoses sellega, kui asusin Õhtulehe veebiküljele tööle 2008 aasta alguses. Varem mul kogemus selles vallas puudus, kuid ma olen kiire õppija. Õpin iga päevaga, kuigi kommenteerijad leiavad, et olen idioot ja teen mõttetuid uudiseid, ometi klikituimaid.
Varem õppisin ja elasin Saksamaal (Mari-Leen oli Saksamaal aastatel 2004-2007- toim.) ning Eesti naastes leidsin end töötamas hotellis, kuid siis sain Õhtulehte tööle ja mu hotellikarjäär jäi poolikuks. Õhtulehte kandideerisin ametlikult 2007 märtsis, siis ei saanud. Kui 2007 detsembris uuesti  kandideerisin, siis sain.

Millised omadused peaksid olema heal ajakirjanikul?
Ajakirjanik peab eelkõige olema objektiivne ning ei tohiks oma vimma või vaimustust ülemäära loosse sisse kirjutada.

Kes on Eestis Sinu lemmikajakirjanikud? Miks nemad?
Epp Petrone on hästi sügavuti minev ja meeletult faktitäpne. Priit Pulleritsus on särtsu. Katrin Pautsis on julgust. Marko Reikopit ja Anu Välbat on alati meeldiv vaadata, nad teavad alati imeasju ning on teinud tugevat taustatööd. Improvisatsiooni preemia annaksin Juurele ja Kivirähkile, kuid Oja Peetrit ei saa ma ka mainimata jätta.

Mitu tundi päevas veedad keskmiselt arvuti taga?
Tööpäeval vähemalt 8 tundi, kuid ikka juhtub nii, et ka tööpäeva vaba aja veedan arvutis. Vabadel päevadel püüan arvutist eemal olla.

Kus on hea ennast lõõgastada?
Tunnike mullivannis ja tunne on kohe teine. Samuti meeldib mulle jalutamas käia ja energiat annab mulle näiteks murul lamamine ja pilvede vaatamine.

Millises klubis võib Sinu meelest kõige rohkem kohalikke kuulsusi kohata?
Olenevalt peost igas Tallinna ööklubis, kuigi viimasel ajal pidutsevad ka kuulsused rohkem kodus. Aga mingi kindla ürituse, sünnipäeva vms puhul kogunevad nad sinna, kus see toimub. Ma ei saa öelda, et protsentuaalselt rohkem kuulsusi on ühes või teises klubis.

Mida Sina arvad, kas asjad on kallid või raha on vähe? Kui suur peaks olema ajakirjaniku palk?

Osad asjad on kindlasti kallid ja osade jaoks on raha vähe. Toit on ilmselgelt ülehinnatud.
Palk peaks olema täpselt nii suur kui palju ajakirjanik teeb ja väärt on.

Kes on Sinu meelest Eesti kuulsustest kõige pealetükkivamad?
Tõusvad wanna-be staarid, kes ei taha enda sõnul meedias üldse figureerida, ometi on nad alati kõikjal ja teevad mida iganes, et pildile pääseda. Lisaks tehakse tobedaid märkusi, nagu: „Tee minust artikkel, kui palju suhkruvatti mulle suhu mahub…“

Mis sind motiveerib?

Võib-olla see ei ole eetiline, aga mind motiveerib see, et ma saan paljudesse kohtadesse tasuta sisse ja ma ei pea väga palju vaeva nägema, et lugusid saada. Motiveerib ka ülemuse kiitus ja preemiad minu pangakontol.

Kus ja  millisena näed ennast 10-ne aasta pärast?
Kuna olen alati elanud päev korraga, siis ma ei tea, kes ja milline ma olen 10-ne aasta pärast. Võib-olla olen selleks ajaks emaks saanud. Paljud mu tuttavad pakuksid, et olen kümne aasta pärast sama kuulus, kui Anu Saagim praegu.

[ot-gallery url=”gallery/mari-leen-albers-ajakirjaniku-palk-peaks-olema-t%c3%a4pselt-nii-suur-kui-palju-ta-teeb-ja-v%c3%a4%c3%a4rt-on”]