OHMYGOSSIP – Ahhoi armsad! Soovin teile kõigile head uut 2022 aastat! Mina olen jälle kunstilainel ja mul valmis uus maal! Sellest on tükk aega kui viimati maalisin. Viimase lillemaali “Aasta armastust” tegin eelmise aasta aprillis (loe maalist SIIT) ning viimase hiiremaali eelmise aasta märtsis (vaata SIIT).

 


“Aasta armastust”, Helena-Reet Ennet (Aprill 2021)

“Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” hiire-seeria maal nr. 14, Helena-Reet Ennet (Märts 2021)

 

Kaheksa kuud möödusid kiirelt ja tegusalt. Suvel tegelesin aktiivselt oma kunsti- ja maalinäitusega, mis oli terve suve ja sügise Eesti Rahva Muuseumis üleval ning seejärel tegelesin oma meediaväljaannetega (NordenBladet ja OHMYGOSSIP-lehed). ERM´is oli näitusel 14 hiiremaali ning külastajad said kuulata ka esimest peatükki minu lasteraamatust “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene“.


Kogupere kunstinäitus Eesti Rahva Muuseumis. Maaliseeria “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene”. Fotod: NordenBladet

 

Sellel aastal jätkan teiste tööde kõrvalt taas raamatu kirjutamist ning maalimist. Tahan, et maalid illustreeriksid ilmuvat raamatut ning eraldiseisvana kaunistaksid kodus lastetubade seinu. Nagu te näete on uus maal hetkel veel allkirjastamata. See onsellepärast, et kõigepealt lasen maalid mälupulgale tõmmata, et raamatu illustratsioonideks kasutada ning seejärel allkirjastan ja raamin. :)



“Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” hiire-seeria maal nr. 15, Helena-Reet Ennet (Jaanuar 2022)

 

Maaliseeria “Tema Kõrgeausus Hiir Esimesest” on suurim kunstialane ettevõtmine minu elus. Kui Allaniga 22.aprillil 2020 aastal Paliveres (Lääne-Nigula vald Eestis) tutvusin, ei teadnud ma veel, et ta hakkab mind nii inspireerima ning et temast saab mu uus elukaaslane, uus elu armastus ning lõputu inspiratsiooniallikas! 🥰😘💘 Paliveres sündis ka peategelase, hiirepoiss Ivar Apodemuse, tegelaskuju. Jaanuari algul valmis nüüd viieteistkümnes hiiremaal sellest seeriast. Hiirepoiss Ivar ja tema tegemised ei ole ega võrdu Allan oma tegemistega, küll aga on Allan oma sooja oleku, energia ja armastusega mulle inspiratsiooniks ja toeks raamatu ja maalide valmimisel. Nii mõnelgi maalil olen võtnud ideid temast tehtud piltidelt ja püüdnud matkida tema kehahoiakuid.



Kuidas see maal sündis?
Aasta algas mul väga positiivselt ning tegusalt ning eile otsustasin, et nüüd hakkan maalima! Aga mida? Esialgu kibeles uut lillemaali tegema, aga siis otsustasin, et teen hiiremaali. Tahaksin väga juba selle aastanumbri sees lasteraamatu trükki lasta. Ilm oli lumine ja kaunis ning Allan läks õue lund lükkama. Mulle kohe meenus, et eelmisel aastal tegin palju lahedaid fotosid aiast ja lund lükkavast Allanist ning otsustasingi teha lumelabidaga hiire.

Allpool eelmise talve pildid minu kodust Sakus ning pilt Allanist, mille viimase maali inspiratsiooniks võtsin. Vahepeal Allan lehvitas mulle õuest ja saatis õhumusisid ning mina panin kogu selle sooja tunde maali sisse :) Vot selline lugu selle maaliga. Minu hiiremaalid on siiani maalitud kõik akrüüliga (püstipidi seisvale lõuendile) ja suuruses 30x40cm.

Loe minu igapäevast elustiiliblogi NordenBladet.ee lehelt ja vaata kõiki minu tehtud maale minu kunstiblogist ElishevaShoshana.com lehelt.






Selleks korraks kõik!
Kallistan! :)