OHMYGOSSIP – Need, kes igapäevaselt kristalle kannavad ja kasutavad, peavad meeles hoidma, et kristallidel on oma teadvus ning resonants ning nad imevad endasse suure hulga ümbruses olevat informatsiooni (mõtted, tunded, elektromagnetiline-, valgusenergia, helilained jne). Seetõttu on oluline neid regulaarselt puhastada – salvestunud info maha laadida ning taastada nende algne energeetiline võimekus ja sära.

Kui sageli oleks õige kristalle puhastada, et nende vägi ja energiatase ei kaoks ja oodatav mõju teie kasuks töötaks?

Kui te pole kristallile määranud kindlat ülesannet ja kannate teda kaasas pigem toetajana, siis piisab, kui puhastate teda kord kuus, soovitavalt täiskuul.
Kui kasutate kristalli mõne oma probleemse olukorra või haiguse toetusraviks, tasub seda puhastada vähemalt korra nädalas.
Kristallid, mida kasutad tervendusseanssidel tuleb puhastada peale igat tervendamist.
Kristallehteid, mis puutuvad kokku kehaga, puhastatakse ning laetakse tunde järgi, ehk siis kui tajute, et ehte vägi hakkab taanduma.

1. KAHEKSA VIISI, KUIDAS OMA KRISTALLIDE PUHASTADA JA LAADIDA

Kristalle on võimalik puhastada ning laadida kõikide looduselementidega – vee, tule, õhu ja maaga. Puhastamisel tuleb kristalliga rääkida, öelda mõttes või kõva häälega, mida kristallilt ootate. See tehakse oma südamest tulenevalt. Taotluse (soovi, palve) näidis: “Palun puhastu ja eemalda kõik ebavajalik energia. Taasta oma algolemus. Lae end puhta valguse ja armastusega. Tänan sind.”

Puhastamise ja laadimise viisid:

1. Veega puhastus
Esimene  lihtne ja efektiivne moodus on kristallide puhastus veega. Hoia kristalli/kristalle jooksva külma kraanivee all 1-2 minutit või tee seda looduslikus vees, näiteks vihmavees, allikavees või jõevoolus.

Tähelepanu: Pikka aega pole soovitav  oma õrna või poorse mineraalikoostise tõttu vees hoida näiteks seleniiti, tselestiiti ja türkiisi, kuna nad võivad kaotada oma ilusa välimuse.

2. Tulega puhastus
Tuli on üks parimaid elemente vanadest energiatest puhastamisel, mistõttu kasutatakse tuld ka paljudes muudes puhastusrituaalides. Hoia kristalli küünlaleegi kohal u 10-30 sekundit ja lausu puhastamise taotlus. Või aseta kristallid küünla lähedusse umbes 15 minutiks, võib ka kauem.

3. Päikesevalgusega puhastamine
Kristalle puhastab ka päikeseenergia. Aseta kristallid päikese kätte kätte umbes 15 minutiks, võib ka kauem. Päikesevalgusele on eriti tundlikud fluoriidid, neid väga kaua päikese käes ärge hoidke.

4. Heliga puhastamine
Heliga puhastamiseks sobivad väga hästi Tiibeti kellad ehk tshingsad ja helikausid, mis oma kaunite ülemhelidega puhastavad kristallid kiiresti liigsest infost ja energiast. Selleks asetage kristallid lauale ja helistage kellasid kristallide kohal. Võite märgata, et esialgu kajavad kellad tuhmimalt, kristallienergiate korrastudes hakkavad ka kellad kõlavamalt helisema.

5. Valgusega puhastamine
Valgusenergia on universaalne kosmiline energia, mille kõrged vibratsioonid taastavad ja tõstavad vibratsiooni. Lihtsalt kujusta kristall puhtasse Algallikast tuleva valguseenergia sisse. Soovi korral võid võtta selleks ajaks kristallid oma kätte, asetades teise peopesa kristalli kohale.

6. Teise kristalliga puhastamine
On kristalle, kelle energiad sobivad teiste kristallide puhastamiseks ja laadimiseks. Väga head kristallid selleks on seleniit, tsitriin ja mäekristall. Selleks aseta puhastamist vajavad kristallid teise kristalli peale või ümber.

7. Suitsuga puhastamine
Kristalle võib puhastada erinevate viirukisuitsuga, salvei suitsuga või  lõhnapirruga. Tehke kristallide kohale 8-kujulisi ringe ja lausuge puhastamise taotlus. Põhjamaistest puudest on kristallide ja ruumide puhastamiseks väga hea näiteks kadakasuits.

8. Soolaga puhastamine
Täida kauss (klaasist, keraamiline, puust vmt looduslikust materjalist) soolaga (nt meresoola või Tiibeti roosa soolaga) ning aseta kristallid selle peale või sisse. Peale sellist puhastusviisi loputa oma kristallid voolava veega ning viska kindlasti kasutatud sool ära. Kõik kristallid ei talu aga soolaga puhastamist, sellised on lapiz lazuli, malahhiit, hematiit, opaal, püriit, türkiis. Nende puhastamiseks soolaga võib asetada nad väiksemasse klaaskaussi, mis omakorda asetatakse soolaga täidetud suuremasse kaussi. Nii ei puutu nad soolaga kokku ning ei saa kahjustada.

Oluline! Olenemata sellest, millise puhastusviisi valite, tehke sealjuures järgmist: Ütelge samal ajal puhastamise ja laadimise taotlus omale sobival viisil. Seejärel pühitsege ja soovi korral programmeerige.

KUIDAS OMA KRISTALLE/VÄEESEMEID PÜHITSEDA JA HÄÄLESTADA?

Pärast kristalli puhastamist ja laadimist võiks kristalli pühitseda. Võtke kristall oma peopessa ja lausuge  taotlus. Kui teil on mitmeid kristalle, siis võite pühiteda neid ka koos.
Pühitsemise taotluse näidis: “Ma pühitsen su enda või (kellegi teise nimi, kellele kristalli soovite kinkida) kõige kõrgemaks hüveks valguses ja armastuses. Tänan.”
Häälestamise taotluse näidis: “Ma programmeerin su …. eesmärgiks. Tänan.”

KUIDAS KRISTALLE KANDA?

Kristall(id) valige endale alati sisetunde järgi. Võite panna kivid taskusse, kotti, padja alla, öökapile või auguga kive kaelas, kõrvas või käes kanda. Kristalle võib kanda nii koos kui eraldi, üksteist nad ei sega, nad pigem toetavad ja võimendavad üksteise energiaid. Mida lähemal on kristall kehale, seda tugevam on mõju.


Kristallidest valmistatud E&S ehted annavad hea enesetunde ning laevad sind positiivse energiaga

Avafoto: Pexels
Allikas: Ohmygossip.fi