Hetkel tuuritab mööda Eestimaad armastatud saarevaht ja laulja Jaan Tätte, kelle kontsertsarjas “Tuulevaikne öö” tulevad esitamisele mehe kõik parimad lood läbi aastate. Tuur on osutunud äärmiselt menukaks, kuid leidub ka neid, kes heidavad korraldusmeeskonnale ette liiga suurt publiku arvu.

“Kahjuks kontserti ise ei näinud ega eriti kuulnud ka. Kalli pileti eest saime vaadelda vanu ja väärikaid Pirita kloostri müüre, eemalt. Klooster oli püsti inimesi täis ja ka klooster ise oli inimestest ümbritsetud,” kurdab üks külastaja Delfi Rahva häälele saadetud loos, kellele ei mahu pähe, miks Pirita kloostri varemetes asuv kontserdipaik ülerahvastatud oli.

Korraldaja Aarne Valmis tõdeb, et eile toimunud kontserdi puhul ei osanud ta paari riskifaktorit ette näha. “Kuigi oleksin pidanud neid ohte aimama, sest olen üritusi korraldanud ju rohkem kui 20 aastat. Ma võiksin ja peaksin teadma inimeste käitumist, aga siin saan süüdistada vaid ennast,” räägib Valmis ja meenutab, et on Pirita kloostris näiteks ka The Suniga kontserte teinud ning siis oli inimesi sama palju, kuid kõik mahtusid ilusti ära.

Valmis kinnitab, et püüavad järgmiste kontsertide puhul riske rohkem ette näha.