Uku Suviste saavutas J?rmala lauluvõistlusel Novaja Volna (Uus Laine) kolmanda koha. Konkursi võitis armeenlane Sona Shahgeldyan, teiseks tuli Tatjana Širko Ukrainast.

Ligi nädala jooksul saatis Ukut Lätis suur edu ja tähelepanu – küsiti intervjuusid, tuldi tänaval kõndides ligi, et pilti teha ja autogrammi paluda. Uku sõnul teati finaliste nägupidi juba päris hästi, sest kohalik telekanal elas laulukonkursile kaasa ja näitas pidevalt ülekandeid.

Ka Ukul endal jagub lauluvõistluse kohta vaid häid sõnu. “Väike aeg, mis ma siin olen viibinud, on olnud üks arendavamaid perioode mu muusikuelus,” ütles ta Publikule.

Kolmandaks tulnud Uku Suviste võitis lisaks tuntusele ka suure rahalise preemia – 20 000 eurot ehk ligi 312 000 krooni.

Mida auhinnarahaga peale hakata, kas panna panka või ära kulutada, sellele ei ole ta veel isegi mõelnud. “Ma ei tulnud siia raha pärast. Aga rahapreemia saamine on igati meeldiv boonus,” ütles Uku Õhtulehele, et see on talle üsna tähtis.

Varem on eestlastest Jurmalas käinud Kare Kauks (1987. aastal I koht), Priit Pihlap (samal aastal VIII koht), Erich Krieger (1988. aastal I koht), Peeter Kirss (ansambel Paradoks, 1989. aastal), Hedvig Hanson (2002. aastal, lahkus enne viimast esinemist), gruusia verd Hatuna Narsavidze (2003, eelviimane koht), Maarja-Liis Ilus koos Soul Militia tantsupoistega (2004, V koht) ja JZ Belle ehk Tanja Mihhailova (2005).