OHMYGOSSIP — Kuni tänaseni uskusid mõlemad, et teine on surnud. 87-aastane Morris Sana ja 85-aastane Simon Mairowitz kasvasid koos Rumeenias ja olid omavahel väga head sõbrad. Kui natsid nende riiki tungisid, põgenesid mõlemad pered teadmata suunas ja nad ei kuulnud enam üksteisest, kirjutab NordenBladet.

Sellest päevast alates kaotasid nad teineteisega kontakti ja arvasid, et on langenud holokausti ohvriks.

Videos on näha väärtuslik hetk, kus kaks sugulast omavahel 75 aastat hiljem taas kokku saavad, kuigi mõlemad arvasid, et teine on juba ammu surnud:

https://www.facebook.com/5320867/videos/10105609102520434/

Kui Sana elab praegu Iisraelis, siis Mairowitz põgenes enda perega Inglismaale. Õnneks hakkas Sana tütar sotsiaalmeedia vahendusel isa kaua kadunud perekonda otsima ja suutis seeläbi nõbude ühenduse taastada.

Pere kohtus Tel Aviv´is. Sana lapselaps, Leetal Ofer lindistas nende südantsoojendava kokkusaamise hotellitoas, mida hiljem sotsiaalmeedias jagas. Klipis on näha, kuidas Mairowitz ja Sana üksteist pisarsilmil kallistavad ja on emotsioonidest tulvil.

“Sa näed mind nüüd, eksole?” ütleb Mairowitz.
“Tore sind näha,” ütleb Sana.
“Sind on ka tore näha,” vastab Mairowitz, kui hoiab oma nõo nägu käte vahel.
“75 aastat ootasid,” jätkab ta. “See on pikk aeg. Aga me oleme nüüd koos.”

Sana ütleb seejärel oma kallile nõole, et mäletab, kui ta alles väike poiss oli. Mairowitz ise seda aega enam ei mäleta.

Nõbude pereliikmed on seda sooja kohtumist nähes samuti tunnetest tulvil.

“See on kõige liigutavamaid asju, mida eales näinud olen ja tahaksin seda teiega jagada,” kirjutab Ofer video pealkirja.

“Mu ema leidis hiljuti Facebookist oma kaua kadunud sugulase. Et pikk lugu lühidalt kokku võtta… Mu vanaisa ei suutnud leida oma nõbu ja ühtlasi parimat sõpra peale holokausti ning oli kindel, et ta tapeti koonduslaagris.”

“Ta pole teda näinud, ega temast 75 aastat midagi kuulnud. Suutsime täna nõod jälle kokku saada. Sõda kiskus nii palju perekondi laiali ja nende kokkutoomine on nii maagiline.”

Avafoto: Leetal Ofer/Facebook

Loe lisaks:
MEES, kes on matnud rohkem kui 16 000 läbi abordi surnud beebit ning päästnud ka sadu lapsi + Dokumentaalfilm!

ŠOKEERIV! Naine põgeneb rasedana haiglast ja naaseb alles 46 aastat hiljem – arstidele avaneb täiesti uskumatu vaatepilt! + Dokumentaal VIDEO!

6-aastane poiss sureb ja jätab vaibale sinise laigu – pereema südantlõhestav lugu levib sotsiaalmeedias.