OHMYGOSSIP – Šungiit (inglise keeles Shungite)  on looduslik mineraal ja tervendav põhjamaine kristall, mida leidub Põhja-Venemaal, Karjalas, Šunga asulas. Šungiitide (varem tuntud ka Kiltkivi nime all) geoloogiline vanus küünib üle 2 miljardi aasta, kuid nende päritolu pole tänaseni täpselt teada. Šungiiti on looduses klombikeste e. „gloobulite“ näol. Just need süsinikaine gloobulid, muundavad ja struktureerivad vette sattununa ümber vee molekulid, andes neile raviomadusi.

Süsinik on elu eksisteerimise lahutamatu koostisosa. Šungiidi koostisest on avastatud fullereeni molekule, mis teadaolevalt on ühed võimsad antioksüdandid. Fullereenid puhastavad vett ja sellepärast kasutatakse Šungiiti vee puhastamiseks või tervendava vee-eliksiiri valmistamiseks.

Usutakse, et Šungiit tõmbab enda sisse kõik selle, mis vee sees ei peaks olema ehk eemaldab mürgid, et need sinu kehasse vee joomisega ei jõuaks. Samamoodi tõmbab tavaline püramiidi kujuliseks lihvitud Šungiit endasse elektromagnetvõnked ja kiirguse ning ei lase sellel inimeseni jõuda.

Šungiidivett on kõige õigem teha lihvimata Šungiidi tükkidega. Selleks, et tervendavat eliksiiri valmistada, aseta  eelnevalt jooksva vee all pestud Šungiidi tükid vette ning lase neil minimaalselt 30 minutit vett puhastada. Veel parem on jätta tükid vette järgmise hommikuni! Märkus: Õige ja kvaliteete Šungiit määrib käsi (on ostes kivitolmune). Šungiiti tuleb pesta iga kord enne uuesti tarvitamist ning üks kord paari kuu jooksul on vaja lasta tal puhata. Kive saate laadida täiskuuvalgel aknalaual. Kui kasutate Šungiidi vett igapäevaselt, vaheta tükke iga 4-5 kuu tagant.

Uskumuste järgi on Šungiidi-veel järgmised kasulikud omadused:
– Ennetab raskete haiguste teket. Šungiit tunneb kehas ära haigusetekitajad ning hakkab nende vastu võitlema
– Väljutab kehast mürkaineid
– Aitab väsinud ja/või haigel organismil kiiremini paraneda
– Puhastab vett toksiinidest, annab veele väge
– kaitseb elektromagnetkiirguse eest (kaasa arvatud arvutitest, telefonidest ja teistest seadmetest tuleva kiirguse eest, mis hävitab teie keha)
– tõrjub ja ravib külmetushaigusi

Elisheva & Shoshana (E&S) korduvkasutatavad “Musta Šungiidi vannikristallid Natural STRONG 64%” on tõhus loodustoode vee puhastamiseks ja väega laadimiseks. Šungiit on looduslik mineraal ja tervendav põhjamaine kristall, mille koostises olevad fullereeni molekulid on tugevad antioksüdandid. Mustas Šungiidis olev süsinikaine struktureerib veega kokkupuutel ümber vee molekulid – neutraliseerivad vees leiduvaid saasteaineid. Kontrollitud kvaliteediga Karjalast pärit kõrgkvaliteetne, puhas ning looduslik Šungiit (pakk ca 100g)  OSTA SIIT
 

Kas Šungiidi-kristall peab olema igal inimesel isiklik?
Jah.

Mille vastu Šungiit hea on ja kuidas seda veel kasutada
1. Šungiit puhastab vett praktiliselt kõikidest orgaanilistest ainetest, sh. Ka nafta ja pestisiidid; paljudest metallidest ja mittemetallidest; bakteritest ja mikroorganismidest. 1991. aastal hakati valmistama vee puhastamiseks šungiidist filtreid. Kasutades sellist vett joogiks ja toiduvalmistamiseks, paranesid haiged kroonilisest gastriidist, maohaavanditest, sapiteede ja pankrease haigustest, koletsistiidist, kõrgvererõhutõvest, neerukividest, südame-isheeemiatõvest, parodontoosist, erinevatest allergiavormidest, isegi ekseemidest – ja seda kõike peale šungiitfiltri abil puhastatud vee tarbimist.
2. Šungiidi vesi tervendab, noordab ja turgutab nahka, mistõttu on kasulik end sellega pesta. Efektiivne seedetrakti, luu- ja lihaskonna ja vegetatiivse närvisüsteemi häirete puhul. Vähendab allergilisi reaktsioone ja parandab organismi üldist toonust. Alternatiivina võib kasutada ka 100% looduslikku Magneesiumkloriidi, mida on saadaval spreina. Kvaliteetseid Mg-preparaate müüb Eestis näiteks Skandinaavia käsitöökosmeetika tootja Elisheva & Shoshana (vaata siit).
3. Šungiidi veega võite kasta toataimi (annab jõudu ning käitseb taimi kahjurite ja haiguste eest)
4. Feng Shui järgi toob vee energia üleküllus majja liigset stressi ja ärevust, mistõttu on Šungiidi tükke mõistlik asetada pesuruumidesse või valamu lähedale, et see takistaks kahjulikul veeenergial majja pääsemist.
5. Hoia Šungiiditi enda teleka või arvuti ees, millega tööd teed, et see ei jagaks sulle kahjulike elektromagnet võnkeid.
6. Lääne maagias on must eeskätt kaitsevärv ning seda seostatakse kaitsega ebaõnne, ärasõnumise ning tumedate jõudude eest. Tumedat värvi šungiit on ideaalne kristall kaitsemaagiaks. Selliseid šungiite kasutatakse nii enda kaitsmiseks negatiivsete võõrmõjude eest, kui ka oma vara ja eesmärkide toetamiseks ning hoidmiseks / säilitamiseks.
7. Egutab naissuguhormoone. Venemaal läbiviidud teaduskatsete käigus, kus hõberebastele anti joogiks šungiidivett, selgus, et emaste loomade viljakus suurenes viiendiku võrra. Samuti paranes loomadel karvkatte tihedus ja läige. Eestis läbiviidud katse käigus, kus kogu laut viidi üle šungiidiveele, tõusis lehmadel piima rasvasus sama ratsiooni juures 0,5%. Samuti vähenes noorloomade suremus ja hakkas sündima kaksikuid.
8. Sobib oma väe ja ilu tõttu ideaalselt ka ehtekiviks.

Allikas: Elisheva & Shoshana