OHMYGOSSIP — Šokolaadisõber peab seda retsepti kohe kindlasti katsetama, sest selle koogi tekstuur on mõnusalt kerge ja valmib üllatavalt kerge vaevaga.
Kahe šokolaadi kook kõlab võib-olla keeruka protseduurina, aga tegelikkuses pole selles mingit vaeva. Kook ei vaja küpsetamist, ega želatiini, vaid kõigest mõni tund külmkapis seismist. Tegemist on tõelise šokolaadi unelmaga, mis koosneb magusast valgest ja mõrkjast tumedast šokolaadist. Garanteerime, et see viib sul keele alla!
Koogi valmistamiseks vajad:
200 grammi šokolaadiküpsiseid
50 grammi võid
5 dl vahukoort
200 grammi maitsestamata toorjuustu
200 grammi tumedat šokolaadi
200 grammi valget šokolaadi
1. Purusta kõigepealt küpsised peeneks pudiks ja sega hulka sulatatud või.
2. Võta ümmargune koogivorm ja lõika selle põhja vastava kujuga küpsetuspaber. Vala küpsisepuru segu vormi ja patsuta õrnalt põhja kinni. Jäta vorm külmkappi seisma.
3. Vahusta vahukoor ja jaga see erinevatesse nõudesse kaheks.
4. Jaga toorjuust pooleks ja lisa need osad kumbki ühele vahukoorele.
5. Sulata tume šokolaad vesivannil ja kalla see ühele vahukoore-toorjuustu segule lisaks. Sega hoolikalt, ent õrnalt.
6. Sulata valge šokolaad vesivannil ja kalla see teisele vahukoore-toorjuustu segule. Sega samuti hoolikalt, ent õrnalt.
7. Võta külmkapist tahkunud koogipõhi välja ja kalla sellele valge šokolaadi segu peale.
8. Seejärel kalla peale tumeda šokolaadi segu. Ära sega, lase neil jääda kihilisena.
9. Tõmba koogivormile peale toidukile ja aseta tagasi külmkappi. Las kook seisab seal mõni tund.
10. Eemalda vorm, kaunista kook ja mõnusat nautimist!
Avafoto on illustratiivne: Pexels/Quang Nguyen Vinh
Loe lisaks:
RETSEPT! Sidruni-juustukook vaarikamoosiga
Uus trend toidugurmaanide seas – sushikook! Vaata FOTOSID!