OHMYGOSSIP — All järjestame teile maailma kõige kulukamad abielulahutused, mis eales toimunud. Järjekord kulgeb 10-st allapoole, lõppedes maailma kõige suurema lahendiga.

10. Mel Gibson ja Robyn Moore
Kriitiliselt tunnustatud näitleja ja lavastaja Mel Gibson lahutasRobyn Moore´ist, kellega abielu kestis kolmkümend aastat. Paar kohtus 70-ndate lõpus Austraalias, kus Moore töötas ja elas. Abielu vältel saadi 7 last, kellest üks oli veel alaealine, kui paar lahutada otsustas. Lahutuse ajal oli Gibsonil vara 850 miljonit dollarit, millest täpselt pool sai Robyn Moor endale.

9. Craig McCaw ja Wendy McCaw
Mobiiltelefoni pioneer Craig McCaw lahutas oma naisest, Wendy McCaw, aastal 1996. Lahutuse ajal oli mehel kogutud varandust 1,3 miljardi dollari väärtuses, millest suurt osa kogunes paari kolmekümne aastase abielu jooksul. Paari võitlus raha üle viis kuluka õigusliku lahinguni, kus osapooled said mõlemad omale pool abielus ajal kogutud varandusest. Mees ei tahtnud otsusega leppida, sest advokaadid väitsid, et tema varandus ei kvalifitseeru kogukondlikuks omandiks, sest enamus sellest saavutati läbi investeeringute, mis tuli läbi tema pere, mis ei lahterdu selle seaduse alla. Lõppkokkuvõtteks tuli Wendy võitjaks 460 miljoni dollari väärtuses oleva Nexteli aktsiaga.

8. Dmitry Rybolovlev ja Elena Rybolovlev
Elena Rybolovlev esitas abielulahutuse oma Vene miljardärist abikaasa Dmitri Rybolovlev´ist, aastal 2008, kes oli sari abielurikkuja. 8,5 miljardi dollari suuruse varanduse jagamine võttis aega 6 aastat. Peale pikki aastaid määrati Elena´le 4,5 miljardit dollarit, mis tekitas mehes väga suurt pahameelt. Kui see kohtuotsus oleks jõustunud, oleks see olnud üks suurimaid summasid läbi aegade, mida lahutusega saadud. Kahjuks pidi Elena leppima kõigest alla 600 miljoni dollariga.

7. Adnan Khashoggi ja Soraya Khashoggy
Adnan Khashoggi (nüüdseks surnud) oli Saudi Araabia ärimees, kes müüd Saudi kuninglikule perekonnale relvasid. Ta abiellus esimest korda aastal 1961. Sel ajal oli tema naiseks inglanna Sandra Daly, kes muutis oma nime hiljem islamipäraseks – Soraya Khashiggi. Nad elasid koos üsna rikkalikku elustiili, omades 17 kodu. Kummalgi ei jagunud piisavalt jaksu, et armastust elus hoida.nende abielu kestis ainult veidi üle kümne aasta, kuni lahutati 1974-ndal aastal. Soraya jalutas minema 874 miljoni dollariga.

6. Harold Hamm ja Sue Ann Arnall
Paari lahutus tekitas palju rohkem meediakära, kui nad oleksid osanud alguses arvata. 26 aastat kestnud abielu lõppes aastal 2015, aga nende võitlus raha üle kestis veel kuid. Lahutuse hetkel oli Harold Hamm´s kogu varandus väärt 18 miljardit. Mees väitis, et suur osa sellest varandusest oli saavutatud enne abielu, mistõttu ei peaks naine midagi saama. Sue Ann polnud sellega nõus ja nõudis 975 miljoni dollari suurust lahendust, sest ta olevat poolt väärt.

5. Steve Wynn ja Elaine Wynn
Arimees Steve Wynn oli oma endise abikaasa Elaine Wynn´iga abielus 2 korda. Kõigepealt aastal 1991 ja siis uuesti 5 aastat peale esimest abielu. Teine võimalus lõppes paari jaoks aastal 2010, mis tähendab, et nad veetsid abikaasadena ühtekokku aega 42 aastat. Kui asjad ka teisel korral hapuks läksid, kujunes lahutusest kõigi aegade kulukaim. Elaine sai 1 miljardit dollarit kasiino aktsiaid, kuigi võitlused tema osa üle jätkuvad tänaseni.

4. Bernie Ecclestone ja Slavica Radic
Nende kahe abielulahutus ei sarnane kellegile eelmainitule, kus lahutuses peab väiksemat varandust omav osapool maksma hoopis suuremat varandust omavale poolele. Kuigi Bernie Ecclestone´i positsioon Formula One juhina tõi abielu vältel sissetulekuna suurema osa, määrati Slavica´le, et ta peab mehele maksma 1,2 miljardit dollarit. Asjad muutuvad keeruliseks, sest raha tundub olevat pärit mehe nime all olevast allikast. Slavica maksab iga aasta välja 100 miljonit dollarit.

3. Rupert Murdoch ja Anna Torv
Meediaärimees Rupert Murdoch lõpetas oma teise abielu Anna Torv´iga ja maksis välja kolmanda kõige suurima lahutuse lahenduse ajaloos – 1,7 miljardit dollarit. Paar abiellus aastal 1967 ja koos oldi kuni lahutuseni aastal 1999. Lahutuse põhjuseks olevat olnud see, et mees polnud nõus jääma pensionile, kui naine seda nõudis. Ärimees abiellus uuesti kõigest 2 nädalat peale abielulahutust.

Foto: Rupert Murdoch/Youtube

2. Alec Wildenstein ja Jocelyn Wildenstein
See abielulahutus oli kuni 2019 aastani üks kõige kurikuulsamaid. Abielulahutuse tulemuseks oli 2,5 miljardi suurune varandus pluss ekstra 100 miljonit iga aasta, kolmeteist aasta jooksul.

1. Jeff Bezos ja Mackenzie Bezos
Amazoni asutaja Jeff Benzos´est kirjutati kõikjal, kui tema abielu Mackenzie Bezo´sega lõppes. Mees jäi aastal 2018 armukesega vahele. Sellel ajal oli mehe varandus väärt 150 miljardit dollarit. Võttes arvesse Washingtoni osariigi seaduseid, lubanuks see Mackenziel saada pool. Inimesed mõtlevad, kas see märkimisväärne väljamakse võiks mõjutada Jeffi, kui maailma rikkaima inimese staatust. Lõpuks kõndis Mackenzie minema 37,5 miljardi dollariga ja isegi nii suure sissetuleku kaotamine pole kõigutanud Jeff Bezo´se staatust.

Avafoto kuvatõmmis: Jeff Bezos ja Mackenzie Bezos/YouTube