Septembri lõpus avab linnamuuseum Kadrioru pargi ajaloolises paviljonis teemamuuseumi, mille kogu ekspositsioon on suunatud lastele.

Muuseumist saab lastele hariv ajaviitmiskoht – plaanis on korraldada programme, mille käigus saab õppida vanaaegseid mänge, meisterdada ning kuulata jutustusi. Lapsed saavad mängida arvuti- ning vanu lauamänge ja osaleda töötubades. Muuseumi sihtgrupp on lapsed alates kolmandast kuni üheteistkümnenda eluaastani.

Paviljoni tuleb muuhulgas kellassepa koda ja vürtspoodniku töölaud, kus külastajad saavad mängides ameteid õppida ja ajalooga tutvuda. Muuseumis plaanitakse väljapanekut iga paari aasta tagant vahetada, esimene teema, millega muuseum uksed avab, on sõbrateema.

Paviljoni renoveerimistööd on nüüdseks lõppenud ja praegu tegeldakse ekspositsiooni ülesseadmise ja siseruumide kujundamisega. Paviljon avatakse külastajatele septembri viimasel nädalal.

Kadrioru paviljonis tegutsesid 1930. aastatel laste spordiringid. Paviljoni ümber asus laste spordikompleks, mille rajas tolleaegne riigiparkide valitsuse direktor Peeter Päts, riigivanem Konstantin Pätsi vend.

Paviljoni naabruses on üks pealinna suurimaid laste mänguväljakuid, mis avati kaks aastat tagasi. Noortepargis on 15 erinevat atraktsiooni, kus leiavad endale tegevust paariaastased mudilased kuni 12-13-aastaste lasteni. Muuseum koos lastepargiga on kujunemas atraktiivseks ja lapsi harivaks ajaveetmiskohaks.