Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet on laste turvalisuse kindlustamiseks tellinud spetsiaalsed rebimiskindlad randmeribad, mida lapsevanemad saavad rannavalvuritelt randa tulles oma väikelaste jaoks küsida.

Abilinnapea Merike Martinson on G4S poolt pakutava rannavalveteenusega Tallinna avalikes randades rahul, liiatigi näitavad viimased aastad pidevat paranemistendentsi.  „Omalt poolt käivitab linn nüüd avalikes supelrandades uudse, nn randmeriba valve, mis peaks lapsevanematele andma suurema kindlustunde ootamatult kaotsiläinud lapse kiireks leidmiseks,“ ütles Merike.

Tellitud on  esialgu tuhatkond veekindlat randmeriba, millele saab lapsevanema soovi korral kirjutada lapsevanema andmed ja lapse nime. Randmeribad, mis telliti OÜ-lt Digitrükk, jaotatakse kõigi avalike randade valvepunktidele ja neid saab tasuta. Vastav teavitus riputatakse üles riietuskabiinides. 

Tallinnas on viis avalikku randa: Stroomi, Pirita, Kakumäe, Pikakari ja Harku, kus tegutseb iga päev ligi 20 valvetöötajat. Kuigi keskmiselt külastab Stroomi randa kõige rohkem inimesi – tänavu juunis 900, siis tippajal on populaarseim Pirita rand, kus möödunud kuul puhkas 8000 inimest. Rannavalve poolt osutatav esmaabi on muutunud järjest sagedasemaks. Kui näiteks aastal 1999 osutati seda 272 korda, siis mullu läks seda vaja juba 408 juhul. Mullu päästeti uppumisohust kolm inimest. Tänu rannavalve hoolsale tööle pole viimasel kahel aastal esinenud elustamisvajadust ega ole ka keegi uppunud.