OHMYGOSSIP – Oleg Sõnajalg rääkis “Ringvaates”, et tema abikaasa Viivi Sõnajalg on alkoholismiga võideldes leidnud uue kutsumuse ja tegeleb oma probleemidega Lootuse küla naistekeskuses. Olegi sõnul haaras Viivi pudeli järele siis, kui tal tekkis ärevus. Mõõdukas alkoholitarvitamine aga ei aidanud, misjärel läks naine psühhiaatri juurde. See viis teda aga antidepressantide ja rahustite lõksu. Viivi leidis abi Lootuse külast, vahendab Õhtuleht.

“Oleme viimased 15 aastat investeerinud aega, energiat ja raha rehabiliteerimisse. Oleme Lootuse küla ühed asutajaliikmed, juhatuse liikmed ja oleme Lootuse küla toetanud ka rahaliselt,” seletas Oleg. “Viivi tegi selle otsuse ja läks sinna. See oli täiesti elumuutev kogemus. Ma olen seda protsessi jälginud kümme kuud. See muudatus on nii sügav ja nii põhjalik, et ta on jõudnud sinna välja, et on leidnud endas täiesti uue kutse ja see kutse on pühendada kogu oma ülejäänud elu inimeste aitamiseks, kellel on samad probleemid,” rääkis Oleg.

_______________________________________

Lootuse Küla on 2000. aastal piiskop Märt Vähi ja tema poja Andrew Vähi asutatud avalikes huvides tegutsev mittetulundusühing, mille eesmärgiks on sotsiaalselt vähekaitstud ja probleemsete inimeste – alkoholi- ja narkosõltlaste – võõrutamine, rehabiliteerimine ja abistamine tavaühiskonda naasmisel. Lootuse Küla keskus asub Laitse metsades ning avatud on ka Lootuse Küla Keila Keskus, mille tegevuse eesmärgiks on aidata rehabilitatsiooniporgrammi lõpetanutel integreeruda ühiskonda. Samuti on ühingu uuteks tegevusharudeks Lootuse Küla Järvakandi Keskus ning suunatud tegevus naistele.