„Täisikka” jõudnud Viljandi pärimusmuusika festival pakub pealik Ando Kivibergi sõnul võimsaid elamusi nii süvakultuuri huvilistele kui ka peo- ja tantsuhimulistele.

Ando Kiviberg ei oska välja tuua, mis on tänavuse folgi tähtsündmused aga teab, keda ta korraldajana on ammu Viljandisse igatsenud. “Ei saa üle ega ümber Rootsist pärit maailmakuulsast, Grammyga pärjatud Ale Möller Bandist. Ale Möllerit võib vähimagi kõhkluseta nimetada guruks ja superstaariks,” räägib Kiviberg.

Habana Son Club, meie kõige kaugem külaline, tuleb Kuubalt ning on heatujuorkester selle sõna kõige paremas tähenduses. Soomlaste Tsuumi Sound Systemi kontsertidelt saavad kustumatu elamuse need, kes on veendunud Värttinä kõrges kvaliteedis või siis sellest vähemalt kuulnud. Ka pööraste venelaste punt Otava yo on vaatamisväärsus omaette.”

Tänavuse festivali põhiteema on „Seest tuleb üks tants!”. “Paneme esimest korda Viljandi pärimusmuusika festivali 18-aastase ajaloo jooksul püsti tantsuteatri, kus lisaks meie oma andekate noorte tegijate kosmofolkloorse “Tantsumasina” etendusele astuvad üles ka Hispaania trupp Puerto flamenco ning norralaste kuulus Frikar.

Info:
XVIII Viljandi folk
„Seest tuleb üks tants!”
22.–25. juuli Viljandi lossimägedes ja südalinnas
Festivalipass 990 krooni, päevapass 200–500 krooni.

Loe lisaks SIIT