Rate.ee asutaja Andrei Korobeinik toob turule sotsiaalse aktsiafondi cutefund.com, kuna tema sõnul on nõudlus läbipaistvama ja interaktiivse investeerimiskeskkonna järele.

“Kui tavalises fondis on fondihaldur, siis meie puhul investorid otsustavad milliseid aktsiaid osta ja müüa,” rääkis Korobeinik peatselt turule tulevast sotsiaalsest aktsiafondist.

Ta lisas, et cutefund.com puhul hääletavad investorid ise ning populaarseid aktsiaid ostetakse ja ebapopulaarseid müüakse. Mida paremini on investor aja jooksul hääletanud, seda kõrgem on tema otsuse kaal.

“Sotsiaalse aktsiafondi idee sündis sellest, et paljud investorid siiski tunnetavad, et nad tahavad läbipaistvamat ja interaktiivset investeerimiskeskkonda. Kuid tegemist on nišši tootega. Paljud küll usaldavad oma raha fondihaldurile, kuid reaalselt nad ei saa sealt lisaväärust,” rääkis projekti asutaja.

“Uus aktsiafond on investoritele, kes ise ei kauple börsil või kel pole oskusi. Samuti on fond neile, kes pole rahul sellega, mida pangad pakuvad. Tavalised fondid on nagu mustad kastid, mis pole läbipaistvad ja sa ei tea miks üks või teine otsus seal sünnib. Kui sa tahad rohkem teada, siis keegi sulle vastust ei anna,” rääkis Korobeinik uue fondi eelistest.

“Praegu on fond kinnine kuni 99 investoriga ning kusagil kolme kuu pärast on ka avalik fond olemas. Turg, kust aktsiaid ostame on Ameerika, aga investoritele hakkame seda pakkuma ELi piires ilma piiranguteta,” sõnas Korobeinik.

Cutefund.com osanikud on ettevõtte tegevjuht Andrei Korobeinik, arendusjuht Evgeny Psenichnikov ja ettevõtete inkubaatori The Difference Engine juht Jon Bradford Inglismaal.