OHMYGOSSIP – Karin Karu on veebiportaali Buduaar.ee tegevtoimetaja, kes hindab kõrgelt tervislikku eluviisi ning armastab väga sporti. Karin, keda tihti võib juba kella kuue-seitsme ajal varahommikul trennist leida rõhutab, et tervislik eluviis on tasakaal õige toitumise ning aktiivse liikumise vahel.

Täna jagas ta NordenBladet´i lugejatele kolm tervisenippi, mida iga tervisesõber jälgida võiks.

1. Puhas toit! Vali töötlemata puhas toit, mis tuleb loodusest ning mida ei toodeta! Söö iga päev värskeid köögivilju, marju, puuvilju. Tarbi kala ja liha – organismile vajalikud valguallikad! Talvel eelista külmutatud köögivilju – neis on rohkem vitamiine, kui poes müüdavas kemikaalidega täis pritsitud hooajavälistes viljades.

2. Vesi. Limonaadid, mahlad, magusad keefirid ja muu sarnane sisaldab ohtrasti suhkrut, mis organismile sugugi kasulik ei ole. Kas teadsid, et näiteks tavaline 330ml joogijogurt sisaldab ligi 30gr suhkrut? Seda on isegi rohkem kui 50gr piimašokolaadis! Joo vett ning eelista naturaalseid magustamata mahlasid ja piimatooteid.

3. Liigu! Keha ei ole loodud istumiseks, vaid liikumiseks. Kui sul on istuv töö, leia iga tunni aja tagant kasvõi viis minutit, et oma keha liigutada. Pole midagi turgutavamat, kui liikumine värskes õhus. Suvisel ajal ka aiatööd ning võimalusel kindlasti ujumine – just ujumine treenib korraga kõiki lihasgruppe ning ergutab seedimist.

Avafoto: Karin Karu (Erakogu)