Selle aasta 3. juunil Tornide väljaku pargis piduliku kontserdiga avatud esimene rahvusvaheline Tallinna lillefestival on muutunud meeliskohaks paljudele esinejatele ja lilleilu nautlejatele. Kogu suvi kestvad üritused Tornide väljakul pakuvad meelelahutust igareedese kultuuriprogrammiga ja igapäevast silmailu nii linlastele kui Tallinna külalistele 31 iluaia näol.

Festivali jooksul on külastajatel võimalus kuulata kaunist muusikat Rinneradio, Maarja, Noorkuu, C-Jami ja paljude teiste esituses ning panna kõrva taha palju kasuliku infot aianduse infotundidest. Tegevusi on nii väikestele kui suurtele. Uusi ideid ja elavaid lahendusi leiavad siit ka kõige nõudlikumad lille- ning aiandushuvilised.

Sellel reedel – 10. juulil, toimub rahvusvahelise Tallinna lillefestivali raames Schnelli tiigi kõrval asuval Tornide väljaku pargis järjekordne teema- ning kontserdipäev. Kuuendat korda saavad festivali külalised nautida alates kella neljast päeval tasuta kontserte vabas looduses. Seekordseks peaesinejaks on kell 18.00 lavalaudadele astuv Rinneradio koos tantsutrupiga Gruppen Fyra Soomest. Mõlemad kollektiivid on väga suurt tunnustust pälvinud Euroopa lavadel ning Rinneradio on esinenud mitmeid kordi suure menuga ka meie kodupubliku ees väljamüüdud saalidele Jazzkaarel. Peaesinejaid soojendavad seekord kell 16.00 Traffic ning kell 17.00 laulusaate “Laululahing” finalistid- “Euroopa kultuuripealinna segakoor”. Kõige väiksematel Festivali külalistel on võimalus hüpata batuutidel ning mängida kahe lillefestivali lõbusa maskoti – Piraat Pepo ning Kunstnik Tibuga. Nende kahe kireva tegelasega saavad väikesed festivalikülalised aega veeta alates kella ühest päeval. Igale mängudes osalejale on varuks ka väike üllatus.

Tallinna lillefestivali iluaedade rajamisel osalesid aiakunstnikud Kiievist, Skopjest, Moskvast, Malmöst, Helsingist, Gentist ning loomulikult paljud tuntud kodumaised aiakujundusfirmad. Tallinlased ja linna külalised saavad uudistada ja jälgida rajatud iluaedade  arengut nelja kuu jooksul – kuni sügise saabumiseni oktoobrikuus.

Festival on avatud külastamiseks iga päev kuni 6. oktoobrini välja, kella 08.00 kuni 23.00. Igal reedel toimuvad külalistele infotunnid, kontserdid, laadad ja palju muud huvitavat. 

Festivali üritused on kõigile külastajatele tasuta!