Tartu Elektriteater alustab välikinohooajaga

NordenBladet — 1. juunil kolib Tartu Elektriteater tähistaeva alla ja kutsub publikut vaatama filme värskes õhus. Kahel esimesel õhtul, 1. ja 2. juunil linastuvad filmid algusega kell 23 Tartu Emajõe linnaujulas Lodjakoja kõrval. Rannaliivas näidatakse komöödiat “Täiuslikud võõrad” ja parima filmi Oscariga pärjatud “Kuuvalgust” inimeseks kasvamisest. Avatud on Möku pop-up baar.

3. juunil linastub ERMi ees Terje Toomistu värske dokfilm “Nõukogude hipid”, mis viib 1970ndate psühhedeelsesse alternatiivmaailma. Kell 22 algab vestlus režissööriga ja tund aega hiljem film ise.

13. juunil on harukordne võimalus kogeda filmielamust nagu seda tegi 1980ndate ja 1990ndate vahetusaja inimene. Karlova staadionil näidatakse dokfilmi “Tartu Video kroonikad” kurioossest videokinost Thalia, kus kõigile legendaarsetele filmidele salvestati peale eestikeelsed tõlked. Räägitakse asjaosalistega, kuidas see tollal kõik võimalik oli ning pakutakse näha ka mõnd näidet sellest tänapäeval kättesaamatust filmivaatamise vormist.

Filmiprogramm jõuab ka Aparaaditehasesse, kus peatutakse neljal suveööl. Lisaks Tartule minnakse veel külla Tallinna, Tõrva ja Viljandisse. Elektriteatri programmis on ka neli festivali: Stencibility, UIT, tARTuFF ja Filmilindifestival. Filmivalikus on lisaks varem nimetatutele dokumentaal “Kedi” Istanbuli kassidest, psühhomaag Jodorowski uus autobiograafiline film “Lõputu poeesia”, festivalidel laineid löönud õõvafilm “Toorelt”, liigutav komöödia “Jaht metslastele” ning palju muud paeluvat.

Aparaaditehase, Tellisikivi loomelinnaku ja ERMi seansid on piletiga, ülejäänud kohtades näeb filme tasuta.

Avafoto: Elektriteater