Eesti curlingupaar on hooaja lõppedes maailma edetabelis kõrgel 11. kohal

NordenBladet — Eesti curlingu segapaaridest hoiab hiljuti avaldatud MK-etappide edetabelis kõrgeimat positsiooni võistkond Turmann/Lill. Eesti sportlased asuvad maailma edetabelis 51 181 punktiga 11. kohal.Edetabeli eesotsas on Venemaa võistkond koosseisus Anastasia Brõžgalova ja Aleksander Krušelnitški, kes juhivad edetabelit veenvalt 233 984 punktiga, vahendab Eesti Curlingu Liit.

Eesti võistkondadest on edetabelisse jõudnud ka curlingupaar Maile Mölder ja Erkki Lill, kes asuvad 21. kohal 38 884 punktiga. Kristiine Lill ja Martin Lill hoiavad 15 190 teenitud punktiga 40. kohta ning Triin Madisson ja Karl Kukner asuvad 7 490 punktiga 52. kohal.

MK-etappide edetabelis Eesti segavõistkondadest kõrgeimal positsioonil asuv võistkond Turmann – Lill esindab Eestit ka 2017. aasta talima?ngudel Uus-Meremaal, mis toimuvad selle aasta augusti lõpus ja septembri alguses. Talima?ngudel Eestit esindav vo?istkond selgus kodumaise kvalifikatsiooniturniiri käigus, kus kohtusid vo?istkonnad Marie Turmann – Harri Lill ja Kristine Lill – Martin Lill. Turmann ja Lill tagasid pääse mängudele võitudega 2:1.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlinguhooaeg kestab Eestis mai lõpuni.

Avafoto: Marie Turmann ja Harri Lill  (Eesti Curlingu Liit)