OHMYGOSSIP — Soomes on muutunud igapäevaseks mootorsõidukitel politsei eest põgenemised ning ohtlikud tagaajamised. Politseile teeb selline asi muret. Mootorsõidukite puhul on tavaline, et nad ei peatu politsei märguande peale, vaid sõidavad edasi, vahendab Ilta-Sanomat. Tagaajamised on muutunud igapäevasteks.  See seab aga suurde ohtu ülejäänud liiklejad.

Tavapäraselt on põgenemise põhjus kas alkoholijoove või juhtimisõiguse puudumine. Samuti põgenetakse siis, kui turvavöö on lahti, midagi varustuses puudu või on oht saada kirja kolmas rikkumine.

Tähelepanuta jäetakse aga asjaolu, et peatumismärguande peale peatumata jätmine ning sellele järgnev eluohtlik kihutamine toob kaasa veelgi rangema karistuse.

Põgenejatest enamus on noored mehed. Tavaliselt on nad sõiduautos üksi. Üle poole neist on joobes olekus.

Politsei märgib, et põgenemine on ohtlik juhile endale, taga ajavale politseinikule kui ka teistele liiklejatele. Õnnetusse satub enamasti põgeneja ise.

Politseil on õigus põgenev sõiduvahend peatada kas tee peale laotatava naelmati ehk nn siiliga või autoga rammides. Samuti võib politsei jälitamisest loobuda, kui sellega kaasneb suur oht teistele liiklejatele. Kui politsei loobub jälitamisest, siis tehakse põgeneja isik kindlaks muul moel. Osal juhtudel tuleb sõiduk peatada enne, kui ta muutub ohtlikuks teistele liiklejatele.

 

Avafoto: Helsingi (OHMYGOSSIP/ Helena-Reet Ennet)
Allikas: Eestinen.fi

Loe kõiki OHMYGOSSIP´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT