Vaid mõned tunnid enne otseülekannet jättis Alexander Rybak oma esinemise ära. Keset proovi tabas teda raevuhoog – ta peksis laval puruks oma viiuli ning sulgus seejärel hotellituppa. “Ma ei tunne ennast hästi,” ütles ta, vahendab Aftonbladet.

Eile pidi Alexander Rybak esinema Rootsis toimuval kontserdil erinevate etteastetega nii üksi kui koos teise Eurovisiooni võitja, rootsi lauljatari Charlotte Perrelliga. Eile kella poole kolme paiku proovi tehes läks Alexander endast välja. “Ta hakkas viiulit mängima kui midagi läks valesti. Ta viskas viiuli kaks korda vastu diivanit, mis oli laval ja kadus,” ütleb pealtvaataja, kes juhtus artisti vihahoo tunnistajaks olema.

“Rahvast oli palju, nii et ei saa ju valetada ja öelda, et midagi pole juhtunud,” ütleb Charlotte Perrelli. “Ma saan aru, mis temaga toimub. Olen ise selle reisi läbi teinud ja tean kui kurnav see on.”

Norra eurovisoonivõitjal on olnud pärast võitu lauluvõistlusel väga tihe tegevuskava. Viimasel nädalal oli tal probleeme häälega kuid ta jätkas töötamist. Vaatamata gripinähtudele otsustas Alexander ka Rootsi sõita, et oma rootsi fännidele mitte pettumust valmistada.

Kui rootsi ajaleht GT Alexander Rybakiga hotellis kontakti sai, oli ta napisõnaline. “Tavaliselt ma tulen kõigile vastu. Aga praegu ma ei jaksa. Ma ei tunne ennast hästi. Rohkem ma ei taha selle kohta midagi öelda.”