“Minu suhe sprordiga on pigem hooajati käiv, kuid minu absoluutne lemmik on läbi aegade olnud jooksmine. Metsas, mereääres, mägedes, kodus trenazööri peal. Mulle meeldib väga joosta,” räägib lauljatar Hannah veebile Eesti Sport.

“Spordiklubidest hoian eemale, sest ei meeldi seal teistega koos higistada, kuna leian, et treening on pigem individuaalne ja privaatne tegevus, mitte rühmas kargamine. See on minu isiklik tunne – samas tean paljusid, kellele grupi tugi on tähtis – seega, igaühele oma stiil.
Olen aastate jooksul endale koju soetanud nii pokskindad kui erineva raskusega elastikpaelad, millega saab kõik lihasgrupid kenasti ära treenida, kartmata raskemaid vigastusi,” räägib Hannah.

“Eriline jooksumaania tekkis mul paar suve tagasi Prantsusmaal, kui sain tuttavaks ühe natuke „hullu prantslasega”, kes oli eratreener ning kes minuga iga päev kell pool kaheksa hommikul Lõuna-Prantsusmaa mägesid vallutama asus. Ikka joostes, iga päev poolteist tundi, olin täielik fanaatik…. Peale viit nädalat lõpetasin Achilleuse kõõluse vigastusega – siis sain aru, mida tähendab mõõdukus,” naerab Hannah ning lisab, et tal on perioode, mil treenib aktiivselt iga päev ja samas on nädalaid mil on tegemist niipalju, et ikka leiab mõne ettekäände, miks mitte treenida.

Oma kena figuuri eest saab Hannah tänada enda teadlikku sekkumist. “Olen aastate jooksul konsulteerinud ja lühemat aega treeninud personaaltreeneriga ning selles osas üsna targaks saanud. Tean, millest meie keha koosneb ning mida ühel või teisel juhul sööma peaks. Selge on see, et ainult treenides kaalu ei kaota, toit mängib siin väga suurt rolli,” teab Hannah.

“Ka toitumise teemad on mulle alati huvi pakkunud kui tervise üks olulisemaid osi – alates ravimite mittetarbimisest, lõpetades võib-olla mõne jaoks ekstreemsete PH-toitumise ja paastumisega. Olen proovinud nii üht kui teist ja kokkuvõttes võin öelda, et mõõdukus on peamine võtmesõna. Ning samuti võin öelda, et kõik on peas kinni – ennast näljutada või piinata ei kujutaks ma ette. Olen küll läbi teinud 21 päevase täispaastu, kuid seda vaimsetel eesmärkidel ning kui see oleks kuidagi moodi pannud mind end füüsiliselt halvasti tundma, oleksin selle ka päevapealt lõpetanud.”