OHMYGOSSIP — Soome mäehüppekuulsuse, 1992. aasta Albertville’i olümpiamängude mitmekordse olümpiavõitja Toni Niemineni medalid on müügil pandimajade oksjonikeskkonnas pantit.fi. Niemineni üks kuldmedal on praegu müügis 4000 euro eest, teine kuldmedal 3100 euro eest ja kolmas pronksmedal 2200 euro eest. Medalid asuvad Lahtis. Oksjon lõppeb 7. mail.

Nieminen (41) ütles intervjuus Ilta-Sanomatele, et oli nii suurtes rahalistes raskustes, et ei näinud muud võimalust, kui medalid pandimajas raha vastu vahetada. Nieminen ütles, et medalid läksid pandimajja viimasena, siis kui tal polnud enam midagi muud müüa. Tema väitel polnud see otsus kerge, aga tal polnud enam mingit muud võimalust. Ta ei tea ka kedagi, kes võiks medalid oksjonilt tagasi osta.

Nieminen märgib samas, et kuigi medalitest on ta ilma, siis tema saavutusi ei saa keegi temalt ära võtta. Samuti pole see tema sõnul maailma lõpp, elu läheb edasi.

Praegu teadaolevalt on Niemineni medalite omandamisest huvitatud Soome spordimuuseum. Nieminen ise ütleb, et olgu medalite ostja kes tahes, peaasi, et neid hoitakse hästi.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i uudiseid SIIT