OHMYGOSSIP — Juba nädala pärast algavad Kiievis rahvusvahelises näituste keskuses tänavuse Eurovisioni lauluvõistluse esimesed proovid. Selle eelduseks on muidugi valmis lava, millest avaldati eile ka värsked pildid.

Produtsent Christer Björkman usub, et kõige meeldejäävam osa lavast on lava keskel rippuv nii-öelda lühter. See koondab seitset tehnilist võimalust, mis moodustavadki lühtri kuju. “Me kutsume seda Šveitsi noaks, sest sel on nii palju tehnilisi võimalusi.” Sel aastal on laval 1000 ruutmeetrit LED-ekraane, 258 kõlarit, 212 mikrofoni, 48 leegiheitjat, 61 kilomeetrit kaableid ainuüksi valgustuse tarbeks. Lakke on riputatud 212 tonni tehnikat ja kõik see mahutatakse 230 veoautosse. Kolme saate otseülekande õnnestumise eest vastutab 220 inimest. Kiievis kerkiv eurolava iseloomustab tänavust hüüdlauset “Tähistame mitmekesisust”. Seda toetab logo, millel on kujutatud Ukraina traditsioonilist helmeskaelakeed Namisto. Lavakujunduse autor on Florian Wieder, kelle loodud on eelmise kolme võistluse ideed. Lava sümboliseerib Ukraina olemist maikuus Euroopa keskpunktiks. Selline lava võimaldab fännidel olla esinejatele võimalikult lähedal.

Eesti esindajad Koit ja Laura astuvad looga “Verona” lavale Eurovisioni teises poolfinaalis 11. mail ja esinevad eelviimasena.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT