Prints Daniel pidas pulmaõhtusöögi ajal suurejoonelise ja liigutava kõne. Kui ta lõpetas oli Victoria pisarais ja kogu saalitäis rahvast plaksutas mitu minutit, kirjutab Aftonbladet. Ka lehe lugejad olid kõnest liigutatud ja andsid sellele kõrgeima hinde – viis pluss.

Prints Daniel´i kõne ületas nii kuninga kui tema isa oma. Pärast mõlema korrektset ja ilusat kõne jõudis järjekord printsini, kes pidas väga isikliku ja lõbusa kõne, mis tõi endaga kaasa nii naeru kui ohtralt applausi. Muuhulgas jutustas Daniel ühest meeldejäävast õhtust kui printsess Victoria sättis end pikema reisi peale – ees ootas kuu aega lahusolekut. Kuid selle asemel, et pika reisi eel magada, oli Victoria öö läbi üleval ja kirjutas.

“Kui ma hommikul ärkasin, leidsin ma 30 minule adresseeritud kirja, üks kiri iga päeva jaoks, mil ta ära oli,” ütles Daniel. Kui Daniel seda öelnud oli, kuuldus külaliste hulgast spontaanne “oohh!” ja vallandus applaus.

Daniel jätkas oma fenomenaalset kõne samas stiilis. Ta rääkis inglise keeles, et kõik külalised temast aru saaksid. Prints võrdles ennast konnaga vendade Grimm´ide muinasjutust kuid selle vahega, et temast ei saanud prints pärast esimest suudlust, vaid ta vajas teejuhatamist targa kuninga ja kuninganna poolt “kes olid valitsenud palju aastaid”.

Kõne lõpus pöördus Daniel väriseva häälega Victoria poole: “Armas Victoria. Ma olen nii uhke selle üle, mis meie vahel on. Ma olen nii õnnelik, et ma saan Sinu mees olla.”

“Victoria, kõigest suurem on armastus. Ma armastan Sind nii väga…”

Kui ta seda öelnud oli, näitasid kaamerad Victoriat, kes kaunitest sõnadest nii liigutatud oli, et nuttis suuri rõõmupisaraid külaliste juubeldamise saatel. Kaua.

Et Danieli kõne saatis tohutu edu, pole mingit kahtlust. Vaid paar minutit pärast kõne lõppemist oli 3000 Aftonbladeti netilugejat hääletanud, kuidas neile kõne meeldis. 92% andis kõrgeima hinde – viis plussi.