OHMYGOSSIP — Espoo piirkonna haridusasutus Omnia maksab eestlasest õpilasele hüvitist õpetaja sündsusetu käitumise pärast. Õpetaja sõimas tunni ajal kõiki eestlasi, arvustas nende olukorda ja isikuomadusi. Omnia reageeris koheselt õpetaja käitumisele ja määras talle karistuse. Õpilane aga kaebas asja edasi võrdõigusvolinikule (yhdenvertaisuusvaltuutettu), vahendab Helsingin Sanomat.

Võrdõigusvoliniku vahendusel lepiti kokku, et kool vabandab õpilase ees ja Omnia maksab õpilasele 2000 eurot hüvitist. Võrdõigusvoliniku Kirsi Pimiä väitel oli tegemist õigusrikkumisega. Pimiä ütles, et on kooli tegevusega rahul. Ta rõhutab, et kooli ülesanne on tagada, et õpilasi ei häiritaks ega solvataks. Sellisesse tegevusse peab sekkuma. Pimiä väitel on eriti taunitav, kui õpetaja häirib õpilasi. Antud juhul kasutas õpetaja solvavaid väljendeid teiste õpilaste kuuldes, mis on alandav. Kiusamine ei puuduta ainult ohvrit. Kui selline asi juhtub, peab õppeasutus tegema kõigile õpilastele selgeks, et õpetaja käitumine oli vale.

Omnia juht Sampo Suihku ütles, et Omnia võtab asja tõsiselt. Suihku sõnul on teemat arutatud nii kooli töötajate kui õpilastega ja sellest võetakse õppust.

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i uudiseid SIIT