OHMYGOSSIP — Üheksa kuud ja 900 hektarit Siberi taigat, kus on lubatud vägivald, vägistamine ja isegi mõrvamine – seda kõike 2000 kaamera jälgimisel kogu maailmale kaasaelamiseks. See ei ole mitte uus Hollywoodi mängufilm, vaid juulis algav Venemaa ellujäämismäng “Mäng 2: Talv”. 1,5 miljoni euro suuruse auhinnaraha nimel loodab võistlema pääseda ka 26aastane insener Erki Pellja.

“Erki, kas sa kunagi jänest oled nülginud? Aga jahil käinud? Metsas elanud?” Ebainimlikku Venemaa ellujäämismängu kandideeriva eestlasega kohtudes on küsimusi rohkem, kui ta vastata jõuab. Erki vangutab pead. Kuigi sporti on noormees terve elu teinud, mida on näha ka särgi alt punnitavatest lihastest, oleks ellujäämismäng Siberis tema jaoks esimene kokkupuude sellist laadi hullusega. Miks ta siis sinna nii väga minema kipub? “Raha ei motiveerigi tegelikult. Seiklusjanu on vaja rahuldada,” ütleb Erki konkreetselt. “Benji-hüpe on tehtud, samuti ka langevarjuhüpe ning sukeldumispaberid on mul ka. Mis siis järgmiseks, kui mitte see?”

__________________________
Venemaa tõsielusari “Mäng 2: Talv” on end välja reklaaminud kui ellujäämismäng, kus on kõik lubatud. Sealhulgas ka osalejate vaheline vägivald, vägistamine ning isegi mõrv. Skandaalse sissejuhatuse teinud mängu korraldajad kinnitasid siiski, et Venemaa pinnal toimuv saade saab olema kooskõlas kohalike seadustega ning kuriteo sooritamise puhul reageeritakse vastavalt. Võttemeeskonda või järelvalvet osalejatel ei ole: kogu tegevus võetakse linti osalejate küljes olevate ning 900 hektari suurusesse mängualasse paigutatud kaameratega, mida on kokku 2000. Ellujäämismängu kandideerijate seast jääb sõelale 15 naist ja 15 meest, kelle hulka ka Erki pääseda loodab. Enne mängu algust saavad osalejad endistelt luure peavalitsuse ehk GRU spetsnazi eriüksuslastelt kahenädalase koolituse, kuidas Siberi rasketes tingimustes üheksa kuud ellu jääda. Mängu alguses moodustatakse kolmekümneliikmelisest seltskonnast kuus meeskonda ning nende esimeseks ülesandeks saab olema enne talve saabumist varjualuse ehitamine.

Aita Erki Siberisse siit.

Avafoto: Erki Pellja (Erakogu)
Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT