OHMYGOSSIP — Laste vanus mängib reisisihtkoha valimisel suurt rolli. Tuleb arvestada, et ka lapsele oleks põnevat vaatamist ja uurimist, kirjutab Huffington Post. Siia on loetletud kokku reisid, mida tasub teha enne lapse 10-aastaseks saamist, sest hiljem ei pruugi ta neist enam sellise entusiasmiga huvituda.

1. Ajaloolised paigad
Paljud lapsed lähevad pigem esimesena hambaarsti tooli, kui muuseumisse, aga õnneks osad ajaloolised paigad on tehtud sellised, mida kogu pere naudib. Vali sellised vaatamisväärsused ja sihtkohad, kus oleks ka lapsel lõbus ja tegus ajaveetmine.

2. Puhkuse eesmärgiks vabatahtlik töö
Tänapäeval soovivad paljud reisida kohta, kus saavad oma abikäe ulatada. Troopilistes sihtkohtades saab kasulik olla näiteks loomadega seoses ja sellised mälestused jäävad pikaks ajaks meelde. Lapse jaoks on põnev kasvõi seinte värvimine ja kaunistamine – mida iganes saab teha perega koos.

3. Rahvuspargid
Rahvusparkide loomastik, taimestik pakub igas vanuses võlu. Rahvuspark on parim variant tutvustamaks lapsele loodust ja loomi, sest loomaaias ei pruugi kõike näha.

4. Välisriigid
Maailmas reisides õpib palju sellist, mida koolis ei omanda. Lastele tuleks multikultuursuse ja sallivuse seeme juba varases eas külvata. Kooliealise lapsega saab üheskoos enne reisi kaardilt uurida, kus reisisihtkoht asub.

5. Rannapuhkused
Rannapuhkust naudib kogu pere. Pea meeles lapsele ranna mänguasjad kaasa pakkida. Kui lapsele jääb kuumast liivast ja soojast veest hea mälestus, oskab ta seda ka järgmisel aastal innukalt oodata.

6. Uute oskuste õppimise puhkus
Puhkus on suurepärane võimalus õppida mõni uus tegevus selgeks ja alla 10-aastased teevad seda väga kiiresti. Lapsed võtavad nobedasti kõike omaks ja huvituvad kergemini.

Avafoto: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet