Järjekorras juba üheksas kodumaine rock-ja metalmuusikafestival Hard Rock Laager läheneb hirmuäratava kiirusega – 2. ja 3. juulil 2010  astub Vana-Vigalas publiku ette 22 raskemuusikabändi nii Eestist kui välismaalt. Selleaastase ürituse peaesinejateks on Finntroll (FIN),  Rotting Christ (GRE), Mad Sin (GER), Weedeater (USA), Demonical (SWE),  Black Cobra (USA), Saviours (USA); üles astuvad veel paljud teised nii  kodu-kui ka välismaised grupid. Eesti poole pealt võib esile tuua bändid nagu Metsatöll, Horricane, Pedigree, Evestus, Goresoerd ja  Recycle Bin.

Kahe päeva jooksul jagatakse elamusi nii softima roki poolelt kui ekstreemsustele kalduvalt metalmuusikalt. Traditsiooniliselt avab laagri esinejatenimistu uus, aga jõudsalt püünele pürgiv punt Paean, kes võitis Hard Rock Klubi korraldatud uute tulijate konkursi “HRC  otsib rokistaari 2010”. Vana-Vigala mõisaparki pannakse nagu ikka püsti kaks lava, ööbimisvõimalus on telklaagris, külastajad saavad lisaks muusika nautlemisele ning toredale seltskonnale ujuda ja saunatada. Parkimine tasuta.

“Eestis ei ole teist sama suunitlusega ning sellise suurusega vabaõhukontserti, eriline on juba HRLi toimumiskoht. Lisaks loodusele on seal alati meeldiv ja igati toimiv korraldus ning parim publik pealekauba!” jagab muljeid Horricane’i laulja Erki Hirv eksklusiivselt Gossip.ee-le.

“Tase on saavutatud, korraldajad on suutnud seda hoida. Ise ootan sel aastal huviga eelkõige kohalike artistide esinemisi – hea võimalus tutvuda uute nimedega, keda pole varem olnud võimalust näha ja vaadata üle ka nn. vanad kalad. Välismaiste esinejate seast mul lemmik puudub, kuid seda intrigeerivam on lasta end meeldivalt üllatada, kuna paljusid  artiste kuulen esimest korda.”

Evestus, kes just hiljuti andis välja uue albumi “This Is Dramacore” räägib eksklusiivselt Gossip.ee-le, et süldi- ja kantrimehed võivad Hard Rock Laagri ajaks rahumeeli pausi teha ning eemal vorsti ludistada. “Publikuna näeme kindlasti inimesi, kes austavad kõrgel tasemel intelligentset ja võimsat muusikat koos sellele vastava lavashow’ga.” Esimest mälestust sellest festivalist meenutab ta ainult hea sõnaga: “Kõige esimene HRL, aastal 2002. Olin siis vaid 17-aastane ja see oli minu jaoks üldse esimene kord vokalistina lavale astuda, oma esimese bändiga.”

Kaido Haavandi, kes on on HRLi eestvedajaks olnud esimesest üritusest alates avaldab, et esinejad osutuvad valituteks kõhutunde järgi.  “Muidugi loevad veel maitse-eelistused ja üleüldised võimalused. Oleme loonud kindla kvaliteedimärgi, mille latti saab vaid kergitada. Samuti  on meil ainus festival Eestis, mis katab ära nö.raskema muusika osakonna. On selge, et näiteks USAst bändi niisama kohale ei lennuta,  staarid tuleb festarile napsata ajal, mil nad Euroopas ringi tuuritavad. Kokkuvõttes on line-up läbilõige hetkel kõige olulisematest kohalikestraskemuusikakollektiividest, sekka uut ja huvitavat piiri tagant ja jõuliseks punktiks juba maailmanimedega tegijad,” räägib Haavandi eksklusiivselt Gossip.ee-le.

Järgmisel aastal täitub Hard Rock Laagril ümmargused kümme aastat ning tänavune üritus tõotab korraldajate sõnul tulla juba sellepärast nii vinge, et viimaste akordide kõlades on tee juubeliüritusele valla!

Lisainfo http://www.hardrocklaager.ee/ ja http://www.hardrockclub.ee

[ot-gallery url=”gallery/vana-vigala-toimub-%c3%bcheksas-rock-ja-metalmuusikafestival-hard-rock-laager”]