Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Eestisse saabunud Brasiilia välisministri Celso Amorimiga, kes on esimene Eestit külastav Ladina-Ameerika riigi välisminister. Kohtumisel räägiti eelkõige kahe riigi majanduskoostöö arendamisest, aga ka peatselt oodatavast viisavabadusest.

Peaminister Ansip rääkis Brasiilia välisministriga majanduskoostöö arendamisest

„Ma olen kindel, et oodatav viisavabadus Eesti ja Brasiilia vahel annab tugeva tõuke nii meie majandussuhete, kultuurisuhete kui ka turismi arengule,“ ütles peaminister Ansip, kes avaldas lootust, et vastastikuse viisakohustusest loobumise lepingud allkirjastatakse juulis toimuval Euroopa Liidu ja Brasiilia tippkohtumisel, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Viisavabadus on ka meie huvi, eestlased on meile väga teretulnud!“ ütles Brasiilia välisministri Celso Amorim. Brasiilia kodanikud saavad juba praegu Eestisse viisavabalt reisida.

Kohtumisel räägiti ka kahe riigi majandussuhetest, mis on hetkel suhteliselt tagasihoidlikud. Samas on Brasiilia Eestile Ladina-Ameerika riikidest olulisim kaubanduspartner. Möödunud aastal oli Brasiilia Eesti suurim kaubanduspartner Lõuna-Ameerikas. „Loodan, et ka Eesti ettevõtjate huvi Brasiilia turu vastu on kasvamas,“ märkis valitsusjuht, kelle hinnangul on võimalikke koostöövaldkondi kahe riigi vahel mitmeid – näiteks põlevkivienergeetika valdkonnas, koostöö infotehnoloogia ning turismi osas. Hetkel on Brasiilia Eesti 30. eksportpartner.