Lauljanna Lea Liitmaa räägib ajakirjale Kroonika, et abielu on tavaline maine akt, ei midagi enamat. “Kõik tüdrukud unistavad, et kui nad ühel päeval suureks saavad, kappab valgel hobusel ratsul kohale see ainuke elu armastus ja siis saavad nad endale valge printsessikleidi, millest on ammu unistanud ja algab igavene muinasjutt,” jutustab Lea.

“Meie maailmas oleks see harukordne ja tihti osutub muinasjutt maiseks rännakuks, kus selgub, et abielu ei ole midagi püha ega puutumatut, vaid tavaline maine akt,” arvab Lea.

“Abielud sõlmitaksegi ju maistel eesmärkidel – et sina aitad mind ja mina sind ning raha jaotame nii või naa. Proovisin selle ühe korra ära ja sain teada, et see pole minu jaoks.”

Millist rolli aga mängivad mehed Lea elus? “Mehed tulevad ja lähevad. Iga inimene, keda sa elus kohtad, on tõepoolest väga oluline, sest ta õpetab sulle midagi talle ainuomast. Ühel hetkel on aga kõik oluline õpetatud ja inimesed lähevad oma eludega edasi, uusi õppetunde otsima.”

“Ennemuistsetel aegadel, kui olin mõned aastad abielus olnud, ütles mu tollane kaasa etteheitvalt, et pööran talle tunduvalt vähem tähelepanu kui oma tööle. Sel hetkel mõtestasin enda jaoks esmakordselt meeste teema lahti ja leidsin endalegi üllatuseks, et jah, meestel minu elus kandvat rolli pole. Minu jaoks on oluline elu missioon, mida peidavad endas võrdselt nii lapsed kui ka töö.”