Mari-Leen vastab Gossip.e rubriigis “Elu Õhtulehe online-reporter Mari-Leen Albersi silmade läbi” Gossip.ee lugejate küsimustele. Viimastes vastustes tuli tal vastata küsimusele SWINGIMISE kohta. Tema vastus oli shokeeriv – ta ütles nimelt, et on käinud sellisel üritusel. Peale seda laekus Gossip.ee toimetusse seitse kirja, kus paluti, et me teeksime temaga intervjuu ning täpsustaksime, mida selline üritus endast kujutab.

Alustuseks ja selgituseks: Mis on “SWINGING”?
Swingimine tähendab paarivahetust, kus üheskoos või siis vahetuspartneritega vahetatakse sekspartnereid. Swingimise eeesmärgiks on leida uusi sekspartnereid, kellega kohtuda ja omavahel uusi kogemusi voodis vahetada. See ei ole päris sama, mis grupiseks. Swingersite mõtteviis on märksa laiem ja klubiline tegevus mitmekesisem.  Praegusel hetkel tegutseb Eestis juba mitu swingersite klubi, millega võivad ühineda ka üksikud inimesed, sest paljud paarid soovivad lisaks paarivahetusele voodisse hoopis kedagi kolmandat.

Mari-Leeni vastuseid tema rubriigis lugeja küsimustele näed SIIT

Lugeja küsis: Mure on selline, et me oleme mehega koos olnud 3 aastat aga mees tuli nüüd sellise asja peale, et tema tahaks swingida. Minule see ei meeldi, eriti ei meeldi mõte, et talle meeldiks, et ta lubaks minul teise mehega magada. Väga jälk mu meelest. Mida peaksin tegema? Mees on muidu väga tore, aga see viimane seksfantaasia ajab mind tõeliselt marru.

Mari-Leen vastas: Kas sa tead midagi, mille vastu tema kategooriliselt on? Tee talle ettepanek seda teha, isegi kui ise selle vastu oled. Siis paned ta situatsiooni, millesse tema sind paneb. Võib-olla saab ta siis aru, kuidas sa end tunned. Teiseks, sa ei kirjuta, kas oled temaga sellest rääkinud, et sulle swingimise plaan ei meeldi. Olen kindel, et paljudele ei meeldi oma partnerit nö jagada ja seda veel pealt vaadata. Kui mees aga jonni ei jäta, siis mine temaga vähemalt üritusele kaasa. Olen ise korra sellisel üritusel käinud ja.. tuleb tunnistada, et seal ei ole kohustuslik seksida. Võite niisama uudistada, võib-olla leiab temagi koha peal, et talle see üldse ei meeldi.

Gossip.ee uuris Mari-Leenilt, kuidas täpselt swingimise üritus välja näeb:
Kirjutasid, et oled käinud üritusel, kus paarid omavahel swingivad. Mis üritusega, kus ja millal oli tegu?
Käisin tõesti eksperimendi mõttes 2008 aasta alguses Roosta puhkekülas üritusel, mida reklaamiti kohana, kus kõik seksivad kõigiga.

Kuidas tuli mõte sinna minna, kes kutsus ja kellega selle sammu ette võtsid?

Idee sain omal ajal saatest „Paar“, kus sellisest klubist räägiti. Otsustasin eksperimenti teha ja võtsin sõbranna kaasa ja läksime.

Millised on sinu elamused sellest üritusest? Mis meeldis, mis ei meeldinud? Kas tahaksid kunagi veel sellisele üritusele minna?

Mulle jäi üritusest labane mulje. See ei olnud üldse organiseeritud. Võib-olla olid mul ka valed lootused, aga ma oletasin, et kohale minnes on romantiline õhkkond, mis paneks sind end teistele avama ja siis ühel hetkel viiks üks asi teiseni ja teine kolmandani ja siis kõik seksikski kõigiga. Seal aga olid suvalised mehed saunas, kes istusid alasti jalad harkis ja vahtisid telekat. Mõned kulistasid õlut… Ei tekkinud üldse sellist õhkkonda, et midagi võiks juhtuda… Uuesti sellisele üritusele ma ilmselt ei läheks, kuna olen oma tüübilt armukade inimene. Ei tahaks näha oma partnerit kellegi teisega seksimas.

Kui palju sellisel üritusel inimesi on? Kuidas sisse pääseb? Kas on mingid reeglid, millest tuleb kinni pidada? Kas on sissepääsu pilet või spetsiaalne kutse?
Antud üritusel oli kümmekond inimest, kuid olen kuulnud, et on olnud ka kuni paarisaja inimesega üritusi. Sisse pääseb ettemaksu näol. Ehk osalustasu tuleb kanda varem Swingerklubi omaniku arvele. See sisaldab üldjuhul sööke ja majutust. Endale meelepärased joogid tuleb endal kaasa võtta. Piletit või kutset ei ole, ongi ettemaks.

Kas inimesed, kes seal käivad on välimuselt pigem ilusad või pigem koledad?
Kui ma pean ütlema, kas pigem ilusad või koledad, siis ütlen koledad. Tegelikult olid seal kohal täiesti tavalised inimesed.

Kui palju on sinu tutvusringkonnas inimesi, kes Swingimisega tegelevad? Kas sellest räägitakse avalikult?
Mul ei ole jutuks tulnud eriti swingimise teema, aga kindlasti on minu ümber inimesi, kes sellega tegelevad. On vale mõelda, et mina ei tea ega tunne ühtegi homo, ühtegi vangi, ühtegi swingijat. Lihtsalt ei pruugi teada, et tunneme.

Kuidas nendesse suhtutakse, kes lähevad uudistama ja teisi “passima” aga kellel tegelikult asjaks ei lähe?
Ega neisse hästi ei suhtuta. Mina loomulikult ei öelnud, et ma uudistama tulen. Läksin kohale, nagu tahaksingi asjast osa võtta. Küll aga tekkis situatsioon, kus ajakirjanduslikust huvist küsisin inimestelt nende vanust ja seda, millega tegelevad. Üks mees aga teadis kohe küsida, et miks ma uurin, kas sellepärast, et olen lehest…?