OHMYGOSSIP – 74. Kuldgloobuste gala võitjad on selgunud! Suurimaks võitjaks on “La La Land: California unistused”. Ryan Goslingu ja Emma Stone`i romantiline muusikal “La La Land: California unistused”, mis kandideeris 7 Kuldgloobusele, võitis kõigis kategooriates, viies muuhulgas koju nii parima komöödia/muusikali, parima režissööri kui ka parima mees-ja naispeaosatäitja Kuldgloobused.  “La la land” sai Kuldgloobuse parima stsenaariumi, parima filmimuusika, laulu (Justin Hurwitzi “City of Stars”) ja režiii eest.

See oli esimene kord Kuldgloobuste ajaloos kui üks film seitse auhinda noppis.

-Parima draamafilmi tiitli sai linateos “Moonlight”.
-Parimaks draamanäitlejaks arvas žürii Casey Afflecki linateoses “Manchester by the sea” ja näitlejannaks Isabelle Hupperti filmis “Elle”.
-Parima naiskõrvalosa tiitli sai Viola Davis rolli eest filmis “Fences” ja parima meeskõrvalosa eest tunnustati Aaron Taylor-Johnsonit rolli eest põnevusfilmis “Nocturnal animals”.
-Parima animafilmi preemia tõi koju “Zootopia” ja parima võõrkeelse filmi tiitli “Elle”.
-Parima draamaseriaali Kuldgloobuse võitis “The Crown” ning tunnustatud sai ka selle peaosaline Claire Foy.
-Komöödiaseriaalidest tunnistati võitjaks “Atlanta” ning selle staar Donald Glover võitis ka parima meesnäitleja tiitli komöödiasarjas.
-Draamaseriaalides tunnistati parimaks meesnäitlejaks “Goliathi” osaline Billy Bob Thornton ning komöödiaseriaalide parimaks naisosaliseks Tracee Ellis Ross seriaalist “Black-ish”.
-Cecil B. DeMille´i nimeline elutöö auhind anti Meryl Streepile.

Kõik ülejäänud võitjad leiate Kuldgloobuste ametlikult kodulehelt GoldenGlobes.com SIIT.

Kuldgloobus (ingl. Golden Globe Awards) on Ameerika Ühendriikide filmi- ja teleauhind, mis antakse välja igal aastal ametliku õhtusöögi käigus. Auhindinnatseremooniat on Hollywoodi Välisajakirjanike Assotsiatsioon korraldanud 1944. aastast. Alates 1961. aastast on see toimunud hotellis The Beverly Hilton.

Võitjad valib 86-liikmeline (2005. aasta seisuga) peamiselt poole kohaga ajakirjanikest koosnev žürii, kes elavad Hollywoodis ja on seotud ka välismaise meediaga.

Kuldgloobuseid jagatakse erinevalt Oscaritest ka alates 1956. aastast televisioonikategoorias. Alates 1952. aastast jagatakse igal aastal ka Cecil B. DeMille’i nimelist elutööauhinda saavutuste eest filmikunstis. 64. Kuldgloobuse auhindade jagamisel 2007. aastal jagati esimest korda auhindu kategoorias parim joonisfilm.

Avafoto: Emma Stone (Paul Drinkwater/NBC/AP/TT NYHETSBYRÅN/Scanpix)