OHMYGOSSIP – Nädalavahetusel (07.jaanuaril) valisid reformierakondlased parteile uue juhatuse ja juhi. Valimised võitis Hanno Pevkur, kes kogus 1048 häält. Vastaskandidaat Kristen Michal kogus 635 häält.

Juhatusse valiti Siim Kallas, Kaja Kallas, Jürgen Ligi, Urmas Paet, Maris Lauri, Arto Aas, Anne Sulling, Urve Tiidus, Aivar Sõerd, Ants Laaneots, Urmas Klaas, Andrei Korobeinik, Laine Randjärv ja Kalle Palling.

Ülekaalukalt Reformierakonna uueks esimeheks valitud Hanno Pevkur ei välista koostööd ühegi parteiga, kuid Keskerakonna juhitud valitsusse ikka ei läheks. Oma Facebooki postituses tänab vastne Reformierakonna juht erakonnakaaslasi ning on kindel, et nii kohalikel kui ka Riigikogu valimistel läheb Reformierakond edasi ühtse meeskonnana.

Head sõbrad,
meedia täitus eile ja täna Reformierakonna tegemistega. Erakond sai uue juhatuse ja esimehe. Ma tänan südamest kõiki erakonnakaaslasi, kes tegid ajalugu. Esimest korda sai valida esimeest kahe tugeva kandidaadi vahel. Ma tänan Kristenit, et saime kuu ajaga Eesti risti põiki läbi sõita ja debateerida Eesti ning Reformierakonna tuleviku üle. Minu eriline tänu kõikidele abilistele, kes mind viimase kuu jooksul toetanud. Ja loomulikult kõigile, kes pidasid õigeks näha just mind Reformierakonna järgmise esimehena. Ma olen veendunud, et Reformierakond läheb edasi ühtse meeskonnana nii kohalikele kui Riigikogu valimistele. Oleme suure tee alguses ja oleme selleks valmis, ikka üheskoos!
Tänades, Hanno Pevkur
______________________
Hanno Pevkur (sündinud 2. aprillil 1977 Iisakus) on Eesti poliitik, alates 7. jaanuarist 2017 Reformierakonna esimees. Aastatel 2009–2012 oli Pevkur Eesti sotsiaalminister, 2012–2014 justiitsminister ja 2014–2016 siseminister. Ta lõpetas 2002. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna bakalaureusetööga “Kohaliku omavalitsusüksuse sisemise detsentraliseerimise probleeme osavalla ja linnaosa näitel”. Alates aastast 2000 töötas ta Nõmme linnaosavalitsuses õigusnõunikuna ja haldussekretärina. Aprillist 2003 kuni märtsini 2005 oli ta Nõmme linnaosa vanem, kui see koht vabanes senise linnaosavanema Urmas Paeti valimise tõttu Riigikokku. Märtsis 2005 tekkis Tallinna koalitsioonis Erakond Res Publica ja Reformierakonna vahel võimutüli. Selle lahendusena otsustati muu hulgas anda Nõmme linnaosavanema koht Res Publicale. Hanno Pevkurile otsustati anda haridust ja kultuuri kureeriva abilinnapea koht. Linnavolikogu kinnitas selle määramise. Ent enne kui linnapeal õnnestus senised abilinnapead vabastada, loobus Res Publica koalitsioonist Reformierakonnaga. Alates 15. aprillist 2007 oli ta Maret Maripuu asendusliikmena XI Riigikogu liige. 2009. aastal nimetas president ta sotsiaalministriks. Alates 10. detsembrist 2012 oli Pevkur justiitsminister, vahetades välja ametist lahkunud Kristen Michali. 26. märtsil 2014 asus ta Taavi Rõivase valitsuse koosseisus siseministri ametipostile.

Hanno Pevkur on abielus ja tal on kaks last. Pevkuri naise nimi on Helin ja laste nimed on Jan Joonas ja Mirt Marleen Pevkur.

Avafoto: Hanno Pevkur (Sander Ilvest/Scanpix)