OHMYGOSSIP — Portugalile kuuluv saarestik Madeira on paik, kuhu sobib reisida igasugusel reisihuvilisel, sest tegevusi jagub nii aktiivsust kui rahu armastavale inimesele, vahendab Rantapallo.fi.

1. Igaühele midagi
Saare ohutu ja rahulik olemus kutsub huvilisi puhkama. Tegevust jagub kõigile – nii aktiivsust, kui rahulikkust otsivale inimesele. Madeira on ideaalne paik perepuhkusteks või sõpradega seiklemiseks. Madeira on saar, milles ei pea pettuma.

2. Igavesti kevad
Portugali Madeira kohta on öeldud, et seal kestab kevad igavesti. Pehme kliima meelitab aastaringi turiste ligi. Suvel jääb keskmine temperatuur 22 kraadi kanti ja talvel 17 kraadi. Enamasti reisitakse sinna siis, kui meil on talv.

3. Imeline loodus
Madeira on tuntud oma unikaalse looduse poolest. Seitsmest vulkaanilisest saarest koosnev saarestik lummab erakordsete looma- ja taimeliikidega. Madeira saarest on kuni kolmveerand osa looduskaitse all. Kui soovite loodust imetleda kõrgemalt, soovitatakse minna Cabo Girão kalju otsa.



2xPortugal (OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet)

4. Lihavardad ja vein
Madeira sobib hästi toidunautlejale, kuna saarel leidub palju kohalikku toitu. Kõige populaarsem Madeira toit on espetada ehk siis lihavarras. Lihatükid pannakse puidust või metallist varda otsa ja grillitakse. Madeira söögilaual pakutakse magusat dessertveini, aga kõige populaarsemad on klassikaline Madeira poncha, siider ja oma kohalik külavein vinho seco. Magustoiduks pakutakse troopilisi puuvilju nagu näiteks: mangod, banaanid ja granadillid.

5. Imelisi õisi kogu raha eest
Madeira ideaalses kliimas kasvab väga palju erinevaid taimeliike, millest osad kasvavad hiigelsuureks. Näiteks ainuüksi Funchalis kasvab 2000 erinevat taimeliiki. Lisaks leidub saarel 150 liiki, mida ei kasva kusagil mujal maailmas. Madeiras tasub külastada huvitavat botaanikaaeda Jardim Botanico, muinasjutulist orhideeaeda Jardim Orquidea´d ja toredat Monte Palace Tropical Garden´it. Kevadel korraldatakse Madeiral mitmepäevaseid lillefestivale, kus saab lisaks kaunitele lilleseade presentatsioonidele näha ka tantsijad, muusikud.

6. Suurepärased matkamisvõimalused
Madeira on võitnud matkajate südamed, sest saarel on mitmeid salajaseid mataradu, mis läbivad kanaleid. Madeiras saavad matkata nii algajad, kui edasijõudnud. Saarel on ühtekokku 1400 kilomeetri pikkune matkarada, mida saab vajadusel kohandada oma võimete kohaseks.

7. Imeline rand Porto Santo
9km pikkune rannariba on Madeira populaarseim koht, kus päevitada. Seal on imepehme hele liiv, mida usutakse olevat mineraalainete poolest rikas. Saarel on ka golfiväljak.

Avafoto: Portugal (OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet)

 

Save