OHMYGOSSIP — Tänavu kandideerib esmakordselt Eesti parima meessportlase tiitlile kulturist Ott Kiivikas, kellele on käesolev hooaeg olnud eriliselt edukas.

Siiski loodab mees, et tema tipp ei ole veel käes. “Kui sportlasel on arusaam, et ta enam ei saa paremaks minna selle taseme pealt, siis tõenäoliselt sa edasi siit ei arenegi,” rääkis Kiivikas saates “Hommik Anuga”. “Mina arvan, et mul on võimalus veel minna paremaks selle taseme pealt, mis võimaldaks mul tulla ka maailmameistriks.”

2016. aastal on Ott Kiivikas maailma neljas ning Euroopa parim mees. “Et võita maailmameistri võistlused, ma pean ju midagi tegema veel, et olla parem. See on ju loogiline,” sõnas ta.

Kulturismi võrdleb Kiivikas skulptuuri vormimisega, aastatega asub sportlane tahuma toorikul lihaseid välja.

Jalad on sportlase sõnul tema trumbiks, kud järgmise aasta eesmärgiks on ülekehasse veel kilo jagu lihasmassi saada.

Hoolimata tippvormist tunnistas Kiivikas, et sõi näiteks eilegi saia: “Ma olen ju inimene. Minu pluss ongi see, et ma lasen järgi siis, kui on võimalik lasta ja ma olen õigeks ajaks vormis siis, kui on vaja olla. See vormi ajastamine ja ka enda lõdvaks laskmine on tegelikult olnud see, mille ma olen aja jooksul omandanud ja tänu millele ma tegelikult edu lõikan.” Ennast pidevalt, aastaid piirata, ei ole sportlase sõnul võimalik.

Video
Anu Välba ja Ott Kiivikas (Väljavõte ETV saatest)

 

Kiivikase igapäevamenüüst poolfabrikaate nagu viinerid, sardelli, krõpsud jms kindlasti ei leia. “On tavaline normaalne toit: erinevad piimatooted, erinev liha, kana, kala, erinevad täisteratooted. Tegelikult see on normaalne toit ja tänapäeval on see toiduainete valik läinud ka õnneks nii suureks. Täna teha dieeti on võrreldes 10-20 aasta taguse ajaga oluliselt lihtsam, sest toiduainete valik on niivõrd lai.”

Kommi mees ei armasta, kuid heast juustukoogist või jäätisest ei ütle samuti ära.

Tervislik vundament baseerub Kiivikase sõnul planeeritud, kellapealt toitumisel. Mitte kunagi ei astu ta kodust välja hommikusööki söömata. “Iga inimene võiks päeva lõpus esitada kaks küsimust: kas mul oli täna aega oma toidukorrad läbi mõelda – mida ma sõin, ja teine asi, kas ma olen täna liikunud? Kas või jala käimine, see on ka liikumine. Need on asjad, mida saab juurutada ja mis ei ole lühiajalised, vaid need peavad olema elukestvad.”


Eesti Meistrivõistlused kulturismis ja bikiinifitnessis. Pildil võistlejad laval, vasakul Edmund Pilt, keskel Ott Kiivikas, paremal Ivo Parveots. Foto: Liis Treimann/Scanpix

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT