OHMYGOSSIP — Üks Eesti armastatuimaid lastekirjanikke Aino Pervik on valmis saanud uue raamatu “Hädaoru kuningas”, mis rõhutab silmaringi avaruse olulisust ning räägib sellest, kuidas virisemine võib riigi põhja viia.

“Selle raamatuga on niiviisi, et ma alustasin teda õige-õige ammu juba,” rääkis Pervik saates “Hommik Anuga”. “Siis ta jooksis mul ummikusse,” lisas ta.

Hiljuti leidis kirjanik pooleli jäänud teose oma arvutist, kustutas sealt tubli tüki maha ja kirjutas seejärel lõpuni.

Video
Aino Pervik saates “Hommik Anuga”. Foto: Väljavõte saatest

 

Raamat räägib sellest, kuidas vingumine ja virisemine võib ühe riigi hukka viia ning kuidas seda siis jälle välja tuua. “See on muinasjutt ja muinasjutt on ju alati olnud nii täiskasvanutele kui ka lastele. Alguses võib-olla rohkem isegi täiskasvanutele,” selgitas Aino Pervik.

“Ma arvan, et väga oluline on see, et inimene selleks, et oma isiklikku arvamust kujundada ja mitte teiste arvamuse najal elus edasi minna, ta peab teadma ühte koma teist ja tal peaks olema ka silmaring,” rääkis kirjanik.

Lapsi lugema meelitamiseks tuleb Perviku arvates kirjutada raamatuid huvitavalt ja mitte panna sisse liiga pikki heietusi ja kirjeldusi.

 

Avafoto: Aino Pervik (Peeter Langovits/Scanpix)
Allikas: menu.err.ee

Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT