Reporter leidis Hispaania armastatud puhkusesaarelt Mallorcalt neli eesti kaunitari, kes hoiavad oma sealsest elust kümne küünega kinni ega mõtlegi tagasituleku peale.

“Sel suvel saab mul Mallorcal oldud juba kümme aastat. Alguses tulin puhkama. Külastasin väga kuulsaid kohalikke klubisid ja seal küsiti, kas ma tahaksin nende juurde tööle tulla. Seda võib juhtuda veel tänagi, et minnakse tütarlapse juurde ja küsitakse, kas sooviksid meile tööle tulla. Põhjus on lihtne, sest Eestis on väga ilusad tüdrukud. Esialgu oli kõige keerulisem keelega ja ka korteri otsimine. Aga tegelikult, ega midagi väga rasket polnudki,” räägib Angela Uudam Reporterile.

Angela töötab klubis pea ööpäev läbi. Ta on möllanud juba pool aastat näiteks ühes ülisuures, saksa turistidele suunatud masinavärgis, mis koosneb hotellidest, pubidest ja klubidest. Kõik see sai alguse tutvusest ööklubi juhatajaga. Selleks, et Mallorcal endale tööd leida, on number üks asi kindlasti tutvused. Päris mitu eestlast on leidnud endale tulusa ameti Mallorcal sakslastelt raha äravõtmise masinavärgis. Seda kõike juhib Angela ja koha omanikuks on tema mees.

“Süsteem ise on imelihtne. Sakslased tuuakse lennukiga Palma lähistel asuvasse hotelli. Seejärel suunatakse nad otse õllekasse. Seejärel suunatakse nad ööklubisse. Siis tõmmatakse krediitkaart masinast läbi ja lennukiga Saksamaale tagasi,” räägib reporter Eve Kallaste Reporteri vaatajatele.

Angela, kes käib töö kõrvalt Eestis vaid paariks nädalaks, kutsus päikeselisele Mallorcale endale abiliseks ka oma õe.  Õllekuur, kuhu mahub korraga tuhandeid januseid saksa turiste ja ööklubi ning stripibaar – kõik nad asuvad ühel tänaval. See on Angelale ja tema hispaanlasest mehele väga mugav, sest siis ei lähe pidutsevad sakslased kaduma ja külastavad ainult «õigeid» kohti. 

Samas hiiglaslikus õlletoas töötab veel kolmaski blond eesti kaunitar Kristi Sikats. Öine melu on tema jaoks töö ning tegelikku naudingut pakub talle hoopis sealne kliima ja elu koos oma perekonna ja sõbralike kataloonlastega.

“Mina mõtlesin juba aastaid tagasi, et vanaduspõlves tahan kiiktoolis ja mere kaldal nautida seda elu. Siin on inimesed, kes on sõbralikud. Olgu see siis prügivedaja või kojamees, ta ütleb sulle: «Olà!». Kõik on alati hästi. Mitte kunagi ei ole mossis nägu ees. Siin on olemas selline sisemine vabadus ja rõõm. Sellepärast on siin mõnus olla,” räägib Sikats.

 “Astusin lihtsalt ühest klubi uksest sisse, tellisin endale tassi kohvi ja küsisin, kas mul oleks võimalik siit tööd saada,” räägib aga Kairi Seero, kuidas tema Mallorcal ettekandjana tööd leidis. “Mulle öeldi, et miks mitte. Paluti järgmine päev läbi astuda. Siis tehti mulle väike test ja olingi järgmisest päevast juba tööl. Tööga olen hetkel väga rahul! See oli minu jaoks nagu loteriivõit!”

[ot-gallery url=”gallery/hakkajad-eestlannad-teevad-ilma-manjaanasaarel-mallorcal”]