OHMYGOSSIP — Menukirjanikul Erik Tohvril (kodanikunimega Hans-Erik Laansalu) ilmus uus raamat “Irdabielu”, mis on välja antud oma kulu ja kirjadega. Mees meenutas, et kirjastusega töötades müüdi tema raamatuid nagu vorsti.

“Keegi ei taha, et raamatud seisavad, kohe tuleb müüa, nii nagu vorsti, enne kui best before ära lõppeb,” rääkis kirjanik ETV saates “Ringvaade”. Hoolimata suurest loetavusest ei ole Tohvri rikas või kõrgelt tunnustatud kirjanik. “Erik Tohvri pole kõige selle jooksul saanud kunagi mitte mingisugust tunnustust, preemiat või auhinda. Ta on kümme aastat kõige loetum eestikeelne kirjanik,” imestas telemees Vahur Kersna.

Video
Erik Tohvri. Foto: väljavõte ETV saatest

 

Kersna tõi välja, et Tohvri saab hästi pihta mingitele ajamärkidele. “Inimesed loevad, see läheb neile korda ja tänapäeval ei sunni kedagi vägisi lugema, see tähendab, et neil on seda vaja. Sellel on mingisugune tähendus,” rääkis Kersna.

Oma värskeimas teoses räägib mees möödaelamisest. Romaani “Irdabielu” teineteisest hingeliselt irdunud peategelased olid juba ligi kakskümmend aastat koos elanud, kui nende ees avanes ootamatu võimalus oma elu ümber korraldada. Paraku ei suutnud nad kokkuleppele jõuda ja nii sündiski omaette abieluvorm, irdabielu, kus abielutunnistusega seotuks jäänud abikaasad elavad kumbki eraldi oma, teineteisest sõltumatut elu.

Kuigi Tohvri raamatud on raamatukogudes populaarseimad, peab mees end ise ajaviitekirjanikuks. “Rikkaid kirjanikke on minu arvates ainult need, kes on üliandekad ja massitiraažides saavad oma raamatuid müüdud,” selgitas ta.

 

Avafoto: Erik Tohvri (Mihkel Maripuu/ Postimees/ Scanpix)
Allikas: menu.err.ee

Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save

Save