“Lõuna-Eesti teedel on vahva sõita, seda enam maailma ühe parima ralliautoga,” põhjendas Markko Märtin tagasitulekut.

Neli aastat pole jäetud üheski intervjuus Märtinilt küsimata, kas ta plaanib võistlusrajale naasta. Vastus on alati olnud: “Ei!” Nüüd polnud Märtinilt vaja päridagi, sest ta teatas ise, et on 16. juulil Rally Estonia stardis.

Hea mees kehva autosse ei istu, sestap kihutab Märtin legendaarse Ford Focus 03 mudeliga, mille ta oma käe järgi ehitas ja millega viis MM-rallit võitis. “Üks kõigi aegade parimaid ralliautosid,” tutvustas ta sõiduvahendit. “N-rühma autoga poleks viitsinud sõita.” Kaardilugejat Märtinil pole. “Hakkan nüüd otsima. Paljud head kaardilugejad on tööga hõivatud. Tuleb leida mõistlik variant.”

Millega siis Lõuna-Eesti ralli korraldaja Urmo Aava ligi neli aastat võidukihutamistelt eemal olnud Märtini ära moosis? “Eks ta pidi ütlema võlusõna “palun”,” teatas Märtin. “Ei-ei, tegelikult kutsus ta mind korduvalt ja tungivalt. Nüansid tuli paika panna, enne kui nõustusin. Tegelikult pole ma vastu Lõuna-Eesti teedel sõitma, saati siis hea autoga. Kes on mu sponsorid? Eks auto külgedelt saa lugeda.”