OHMYGOSSIP — 14. novembril esitati Singapuri Kunstide Kooli kontsertsaalis koos 200-liikmelise kohalike noorte muusikute kooriga Cyrillus Kreegi, Veljo Tormise, Olav Ehala, Pärt Uusbergi ja Singapuri heliloojate teoseid. Publik, kelle seas oli mitmeid Singapuri muusikaelu võtmefiguure, kuulas Eesti muusikat suure huviga ning avaldas aplausiga soovi lisapaladeks.

15. novembril korraldas aukonsul hr. Sonny Aswani koorile vastuvõtu, kus osalesid mitmed Aasias elavad ja töötavad eestlased. Kohalike sõnul mõjus eestlaste esinemine tõeliselt hingestatult ja andis siinsest muusikast suurepärase ülevaate.

16. novembril, esines koor ühel Singapuri tähtsaimal haridusfoorumil STAR Arts Conference Grand Copthorne’i konverentsisaalis enam kui tuhandele osalejale, kelle hulka kuulusid haridusminister Ng Chee Meng, Rahvusgalerii ja Overseas United Bank Limitedi nõukogu esimees Hsieh Fu Hua ja teised Singapuri hariduspoliitika olulised isikud. Eesti muusikast, haridusest, kultuurist ning muusika rollist iseseisvumisel kõneles konverentsi ühe peaettekandjana Aarne Saluveer, ettekandele järgnes ETV tütarlastekoori kontsert.

Eesti muusika mõju oli nii suur, et koori lahkumisel oli kooriliikmeid tulnud lennujaama saatma arvukalt meistrikursustel osalenud noori muusikuid, kes korraldasid lausa väikese improviseeritud laulupeo ning lähetasid Eesti tüdrukud lauldes kodumaale.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT