OHMYGOSSIP — Fotokunstnik Arne Maasik avas Fahle galeriis fotonäituse “New York Shots”. See on temalt juba kolmas New Yorgi aineline näitus.

Suureformaadilised mustvalged fotod loovad kaoses korda ning paljastavad legendaarse linna eri ajastute kihte, vahendas Menu.ee Aktuaalset kaamerat. Fotod on ühtaegu detailsed ja suurejoonelised. Kunstnik ise ütles, et tema kui arhitektuurifotograafi arengus on New York mänginud võtmerolli. “Kogu see teema on mulle tähtis ning isiklik ja esimene New Yorgi näitus pani mu loomingulise süsteemi omal ajal paika,” ütles Maasik ja tõdes, et hilisemad käigud on kinnitanud, et sellega tuleb edasi tegeleda. “Nüüd siis Louis Kahni reisiga seoses avastasin, et suudan ka New Yorki puhul sisse tuua uut materjali.”

 

Video
Väljavõte ETV saatest

Fahle galerii galerist Meelis Tammemägi soovitas süveneda Arne Maasiku piltidesse pikemalt ja minna sinna sisse. “Kui ta esimesel pilgul tundub lihtsalt linnapilt, siis tegelikult on ta väga detailirohke ja tasub võtta aega ja vaadata, mis seal pildi sees tegelikult on,” ütles Tammemägi.

Näitus “New York Shots” on avatud kuni 23. novembrini.

Avafoto: Arhitekt ja fotograaf Arne Maasik oma stuudios Arsi majas. New York City fotonäitus. (Sander Ilvest/Postimees/ Scanpix)