OHMYGOSSIP — “Hullunud Tartu” on ka üks Tartu kui UNESCO kirjanduslinna mainesündmustest. Festivalil astuvad üles luuletajad, muusikud ja kunstnikud Eestist ning mujalt maailmast.

Festival “Hullunud Tartu” püüab pakkuda võimalikult elavat loomingut, mistõttu on sel aastal kutsutud Eesti üks ootamatuma koosseisuga ja üllatavam ansambel Una Corda: harf (Liis Viira), klavessiin (Ene Nael) ja kannel (Kristi Mühling). Omamaisest kirjarahvast saab kuulata järgmisi: Jüri Kolk, Piret Bristol, Mihkel Kaevats, Asko Künnap, Igor Kotjuh, Joanna Ellmann, Kristina Viin, Murca, Indrek Koff, Jan Kaus, Marko Kompus, Ivar Sild, Eda Ahi, Kristjan Haljak, Hasso Krull. Väliskülalistest tulevad Domingo de Ramos Peruust, Esa Hirvonen ja Susinukke Kosola Soomest, Chris Stewart Inglismaalt ning Oskar Hanska ja Olivia BergdahlRootsist.

Tänavused kunstnikud on Tiit Pääsuke, Laurentsius, Mati Kütt, Kristina Viin, Kudrun Vungi, Kärt Rebane ja Kairo ning nende tööd lähevad üles Genialistide Klubisse. Alles hiljuti mitmeid omamaiseid ja rahvusvahelisigi preemiaid saanud Ülo Kriguli kooripala esiettekanne toimub mäluasutuste segakoori MaSk ning Una Corda esituses. Järelpeol esineb Cathouse Radio ja tantsitavad DJ Kaspar Jassa ning Psühhodisko diskorid.

Seekordne festival toimub Genialistide Klubis.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT