OHMYGOSSIP —11. novembril algab kahekümnendat sünnipäeva tähistav Pimedate Ööde filmifestival ning kultuurisaade “OP” tutvustas mõnd festivali olulisemat filmi. Filmiajakirjanik Tristan Priimägi rääkis Kuldse Palmioksaga pärjatud Ken Loachi filmist “Mina, Daniel Blake”.

Filmikriitik Tristan Priimägi tõdes “OPis”, et “Mina, Daniel Blake’i” teema on äärmiselt oluline. “Film räägib töötu abiraha süsteemi kõlbmatusest Inglismaal, kus mingid inimesed jäävad lihtsalt bürokraatia vangi täitma erinevaid pabereid,” ütles Priimägi ja tõdes, et on suisa dokumenteeritud, et igal aastal sureb mitukümmend tuhat inimest nälga. “Nad on täiesti töövõimelised inimesed, kes ei jõua lihtsalt vajaliku tööni.”

Samuti selgitas ta, et Inglismaa konservatiivse meedia on “Mina, Daniel Blake” tagajalgadele ajanud. “The Times’is kirjutas Camilla Long väga vihase arvustuse, süüdistades filmi variserluses ja kunstlikkuses, mille peale Ken Loach kirjutas talle isikliku vastulause,” ütles Priimägi ja tõdes, et kõige kiuste läheb filmil Inglismaa kinodes küllaltki hästi. “Rahvas on leidnud selle filmiga kontakti ja ilmselt on paljudel isiklikult või perekondlikult võimalik selle teemaga suhestuda.”

Vaata filmi “Mina, Daniel Blake” treilerit:

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save